Presa nordică prefaţează duelul Islanda - România, „ultimul tren” al ţării noastre pentru EURO 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii islandezi au prefaţat confruntarea dintre Islanda şi România, care va avea loc pe terenul celei dintâi.

Mai exact, islandezii de la mbl.is, citaţi de DigiSport, notează că reprezentativa nordică are amintiri mai puţin plăcute contra „tricolorilor”. Sursa citată prezintă cronicile celor două dueluri, de până acum, dintre cele două naţionale, disputate în preliminariile pentru Cupa Mondială, din anul 1998. 

„Islanda nu a strălucit în meciurile cu România, când cele două naţionale s-au întâlnit. De fapt, Islanda şi România s-au întâlnit doar de două ori, în 1996 şi 1997, în perioada de vârf a naţionalei României. România era puternică în acei ani, ajungând în sferturile Cupei Mondiale din 1994 şi în sferturile Euro 2000. Cele două naţionale s-au întâlnit pe Laugardalsvellir (n.r. stadionul din Reykjavik, pe care evoluează nordicii), pe 9 octombrie 1996. România, cu geniul Gheorghe Hagi în frunte, au câştigat cu 4-0. Dinu Moldovan, Hagi, Gheorghe Popescu şi Dan Petrescu au înscris golurile.

Cele două formaţii s-au întâlnit din nou, la Bucureşti, un an mai târziu, pe 10 septembrie 1997, când s-a terminat tot 4-0 pentru România. Hagi a înscris atunci de două ori, Petrescu o dată şi Gâlcă, actualul antrenor al lui Henry Finnbogason la Velje, o dată. Românii au câştigat grupa după un marş triumfal, au câştigat 28 de puncte din 30 posibile şi s-au calificat fără probleme la Cupa Mondială din 1998, din Franţa. Irlanda a făcut 18 puncte, Macedonia 13, Islanda 9, iar Liechtenstein 0”, notează jurnaliştii islandezi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite