România s-a făcut de râs în Europa: Presa internaţională a scris pe larg despre un incident rasist de pe Arena Naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională a punctat unul dintre momentele din timpul partidei România - Suedia (0-2), din preliminariile pentru EURO 2020.

Presa internaţională nu a scăpat din vedere un episod din timpul meciului disputat, vineri, pe Arena Naţională. Mai exact, vreme de jumătate de minute, partida a fost oprită de arbitru, după ce atacantul Alexander Isak a spus că a fost ţinta rasismului. Reamintim că, în săptămânile anterioare, rasismul a fost un subiect des invocat de nordici şi au avertizat, în repetate rânduri, cu ieşirea din teren, în cazul în care s-ar simţi jigniţi.  

Britanicii de la „The Sun” scriu că jucătorul suedez Alexander Isak „A fost victima unui abuz rasist josnic, a fost huiduit la fiecare atingere a balonului şi nu a ripostat, continuând să joace cu curaj”, în vreme ce „Daily Mail” a notat că „Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de români la fiecare atingere. S-a confruntat cu acest lucru imediat ce a intrat pe teren. Cei din stadion au fost avertizaţi şi jocul a continuat”. De asemenea, Euronews consemnează că „Abuzul rasist asupra lui Isak a stricat bucuria calificării Suediei”.

Digi Sport a relatat, pe larg, cele scrise în presa internaţională, după cum se poate vedea mai jos:

*The Sun: Meciul Suediei a fost oprit după după josnicul abuz rasist al fanilor români la adresa atacantului Alexander Isak. Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, n-a ripostat, continuând să joace cu curaj.

*Daily Mail: Meciul câştigat de Suedia în România a fost întrerupt, după abuzul rasist al fanilor gazdelor la adresa atacantului Alexander Isak...dar starul lui Real Sociedad a fost sufletul petrecerii la final. Partida a fost oprită, acesta fiind primul pas făcut de UEFA conform noului protocol. Jucătorul de 20 de ani a fost huiduit de fani la fiecare atingere de balon. El a intrat pe teren în minutul 78 şi s-a confruntat cu acest abuz imediat. Cei din stadion au fost avertizaţi şi jocul a continuat.

*Euronews: Abuz rasist la adresa lui Isak în România - Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg.

*Goal.com: Atacantul suedez Isak, victima unui incredibil de trist abuz rasist în România.

*Sky Sports: Alexander Isak, ţinta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Momentul oribil în care suedezul Isak a fost huiduit din cauza culorii pielii: Ce au spus comentatorii Pro TV

Suedezul Isak îi distruge pe românii care l-au huiduit din cauza culorii pielii: Cum i-a catalogat într-o declaraţie acidă

Suedezii ne fac praf, dar tot ei ne-au salvat de un dezastru din cauza rasismului: Ce a riscat România

Ce riscă România, după acuzele de rasism din meciul cu Suedia

Noi cu mesajul infantil înainte de meci, ei cu bun simţ după victorie: Ce a scris ambasada Suediei pe Facebook

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite