Presa internaţională, la picioarele echipei lui Mirel Radoi. Laude la unison după victoria contra Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EURO 2019 Anglia U21 - România  U21 FOTO Guliver Getty Images  Giuseppe Bellini

Publicaţiile din întreaga lume, citate de ziare.com şi news.ro, nu au trecut cu vederea victoria echipei României din meciul cu Anglia de la CE de tineret şi au remarcat dramatismul partidei

Gazzetta dello Sport: Final delirant, România este în paradis! Este un rezultat care rescrie istoria unei ţări care riscă sa condamne Italia! Un egal între România şi Franţa ne va elimina de la turneul final, indiferent ce vom face! Meciul cu Anglia a părut ca nu se joaca la Cesena, ci la Bucureşti. 6.000 de români au încercat să îi împingă de la spate pe Hagi şi pe colegii săi.

ESPN: Rezerva Florinel Coman a obţinut un penalti şi a marcat golurile victoriei României, într-o partidă superbă şi dramatică. Anglia a avut posesia în majoritatea timpului şi ocazii de a marca în prima repriza, dar a ramas frustrată din cauza lipsei de inspiraţie la finalizare şi a portarului Ionuţ Radu. Pe final de meci, Coman a pus cireaşa pe tort într-o zi spectaculoasă pentru el şi colegii săi români.

Der Spiegel: Fotbalul la acest nivel din Anglia are o reputaţie excelentă, dar nu a fost cazul şi pentru naţionala de tineret. În timpul meciurilor de fotbal, adesea se vorbeşte despre schimbul de lovituri. După meciul dintre România şi Anglia ar trebui însă să se inventeze un nou termen, având în vedere desfăşurarea. După două etape avem parte de o surpriza. Anglia a venit la EURO cu mulţi jucători din prima ligă şi era considerată favorită la câştigarea titlului. Pe de altă parte, mulţi fotbalişti români vin din competiţia internă, care este mult sub nivelul Premier League. Iar şi mai remarcabil este că România a câştigat şi partida cu Croaţia cu 4-1.

AS: România câştigă un meci nebun ce apropie echipa de semifinale. Baieţii lui Mirel Radoi, care au distrus Croaţia în primul meci, au suferit în mare parte a meciului, fiind salvaţi de Ionuţ Radu, dar au trecut în avantaj după un penalti transformat de George Puşcas. Meciul a devenit apoi spectaculos, cu multe greşeli din partea defensivelor.

Football.fr: Românii nu se opresc din a impresiona la EURO U21. După ce au zdrobit Croaţia, ei au răpus şi Anglia! Diferenţa a fost făcuta pe final de meci de Florinel Coman!

Daily Mail: "O puternică, agresivă echipă, România a fost în Italia de două săptămâni pentru a se pregăti, iar zgomotoşii lor suporteri, care au creat o minunată atmosferă, aşteptau ca jucătorii să adauge ceva la acel 4-1 demolator cu Croaţia. O asemenea încredere a fost bine plasată. România s-a aruncat din colţul ei ca un boxer gata să revendice o centură şi salvele lor de început ar fi trebuit să pună Anglia la pământ. Începe aşa cum vrei să continui, spun ei, şi acesta fost tonul. Cei în galben erau plini de viaţă, cei în alb se agăţau de ea. Hagi este un nume sinonim cu fotbalul românesc şi Ianis, fiul fabuloasei vedete din anii 1990, a fost o figură proeminentă peste tot. Piciorul lui stâng nu este la standardele tatălui său, dar ajunge acolo. El a avut primul şut şi a făcut Angliei ceea ce ar fi trebuit să facă Foden"


Reprezentativa de tineret a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87  / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite