Presa internaţională o bagă pe Steaua în aceeaşi oală cu Fenerbahce şi Beşiktaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii din toată Europa au confundat cazul Stelei cu cel al echipelor turce Fenerbahce şi Beşiktaş, scriind că echipa campioană a României nu a scăpat de rigorile UEFA, deşi realitatea este alta.

Deşi UEFA a scris în clar pe site-ul oficial sancţiunile dictate împotriva celor trei echipe judecate pentru trucarea de meciuri, Steaua, Fenerbahce şi Beşiktaş Istanbul, presa internaţională a fost înşelată de decizia forului condus de Michel Platini, notând eronat că toate cele trei echipe au fost suspendate.

„Steaua a fost, de asemenea, exclusă pentru un sezon din cupele europene”, au scris jurnaliştii de la cotidianul spaniol El Mundo, citaţi de ziare.com. În aceeaşi manieră au tratat subiectul şi ziariştii italieni: „Adio Europa pentru Beşiktaş, Fenerbahce şi Steaua”, a notat Eurosport Italia.

Confuzia creată în presa internaţională a fost provocată din cauza că pedeapsa primită de Steaua, la prima vedere, este ambiguă: excludere pe un an din cupele europene cu suspendare. Cel mai probabil, jurnaliştii străini au luat de bună varianta excluderii Stelei fără suspendare.

CITIŢI ŞI:

Se văd milioanele Ligii Campionilor: Steaua a fost iertată de UEFA. Pe ce s-a bazat apărarea roş-albaştrilor, care a sensibilizat Comisia de Disciplină

BREAKING NEWS Steaua a fost iertată de UEFA şi joacă în Liga Campionilor

VIDEO Steaua - Videoton 0-1: campioana României a scăpat de furia UEFA, însă e zero după primele două amicale ale verii

Reacţia turcilor după ce Steaua a fost iertată de UEFA: „O nebunie!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite