Diego Maradona a murit. Fostul fotbalist avea 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Vestea decesului a fost confirmată de avocatul său.

Cotidianul Clarin, o publicaţie respectabilă în Argentina, anunţă că fostul mare fotbalist Diego Maradona a încetat din viaţă. 

Conform sursei citate, Maradona ar fi murit în urma unui stop cardiac. Fostul fotbalist se afla la locuinţa sa din Tigre, unde se recupera după o operaţie la cap. 

La începutul lunii, pe 3 noiembrie, Maradona fusese operat cu succes pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural, descoperit în urma unei investigaţii CT. dar părăsie clinica la o săptămână după intervenţia chirurgicală.

UPDATE ora 18.55
Presa din Argentina anunţă că avocatul lui Diego Maradona, Matias Morla, a confirmat decesul. 

UPDATE ora 19.05
Ştirea privind decesul lui Maradona a fost preluată şi de presa europeană, inclusiv Marca şi L'Equipe.

Diego Armando Maradona, "El Pibe de Oro", s-a născut pe 30 octombrie 1960, în Lanús, Provincia Buenos Aires, Argentina.

Maradona este considerat de către mulţi din lumea fotbalului (inclusiv jurnalişti sportivi, foşti şi actuali jucători, fani) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărţind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru Argentinos Juniors (1976-1980), Boca Juniors (1981, 1995-1998), FC Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), FC Sevilla (1992-1993) şi Newell's Old Boys (1993-1994).

În cariera sa internaţională, a jucat pentru naţionala Argentinei 91 de meciuri şi a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal FIFA., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană şi câştigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului.

Maradona a devenit, în noiembrie 2008, selecţionerul Argentinei, el având anterior doar două experienţe scurte şi lipsite de succes ca antrenor, la echipele Mandiyu de Corrientes (1994) şi Racing Club (1995). După Cupa Mondială din 2010, unde Argentina a fost eliminată în sferturile de finală, Federaţia Argentiniană a anunţat că a decis să nu-I mai prelungească înţelegerea. Apoi a mai pregătit pe Al Wasl FC şi Fujairah (Emiratele Arabe Unite), iar în 2018 a devenit antrenor la echipa mexicană Dorados de Sinaloa, de unde a plecat în 2019 pentru a prelua Gimasia de la Plata. 

Citeşte şi

Mesajul postat de Federaţia Argentiniană de Fotbal după moartea lui Maradona

Cum ajunsese Maradona o epavă! De când a devenit dependent de cocaină şi ce operaţii a mai avut

Maradona, pe marginea prăpastiei: Un medic a explicat situaţia dramatică a lui Diego

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite