„France Football“: securitatea i-a rupt degetele lui Duckadam după finala de la Sevilla. Duckadam: „O aiureală!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei FOTO Cosmin Iftode
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei FOTO Cosmin Iftode

Momentul în care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni - 7 mai 1986 - rămâne de referinţă atât în palmaresul roş-albaştrilor, cât şi în istoria fotbalului românesc. Totuşi, în jurul acelei performanţe au circulat diverse legende, dintre care una îl are în atenţie pe fostul portar al clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam.

Una dintre revistele de sport de referinţă din lume, „France Football“ a publicat în ultimul număr un material în care este menţionat şi Helmuth Duckadam. Intitulat „Autoturism şi fotbal în secolul XX“, articolul tratează câteva momente despre fotbal în care a fost implicat şi politicul.

„Eroul de la Sevilla a apărut în România la volanul unui Mercedes 190E, oferit de Ramón Mendoza, preşedintele de atunci al lui Real Madrid. Era o recompensă pentru faptul că fusese principalul artizan al înfrîngerii marii rivale din Barcelona. Abia reîntors acasă, Duckadam a fost convocat de Valentin Ceauşescu, cel care conducea atunci clubul Steaua Bucureşti şi care era unul dintre fiii lui Nicolae Ceauşescu, să-i predea bolidul. Lovit de refuzul fotbalistului, Ceauşescu l-a dat „«securiştilor» care i-au rupt cele 10 degete de la picioare. Oficial s-a susţinut că a fost rănit la braţul drept, dar cu siguranţă Duckadam a dispărut de pe scena europeană la doar câteva săptămîni după faptele sale eroice de la Sevilla“, notează revista.

Contactat de ziarul „Adevărul“, Helmuth Duckadam a tratat subiectul în glumă; „O aiureală! Aceleaşi lucruri de peste 20 de ani. Nu am primit nicio maşină de la Real Madrid. Dar dacă ei vor să-mi dea, eu o accept şi acum! Noi am jucat cu Barcelona, nu am avut nicio treabă cu Real şi nici nu am avut parte de vreun premiu“

Ştiri pe aceeaşi temă:

Un fost jucător de la Steaua a murit într-un accident de maşină

Mircea Lucescu despre decesul lui Maicon, fost fotbalist la Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite