Presă: CONMEBOL o va declara pe Chapecoense câştigătoarea Cupei Americii de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză cu pasagerii zborului LaMia 2933, incluzând jucătorii şi staff-ul echipei Chapecoense, înainte de prăbuşire
Poză cu pasagerii zborului LaMia 2933, incluzând jucătorii şi staff-ul echipei Chapecoense, înainte de prăbuşire

Asociaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a acceptat propunerea clubului columbian Atletico Nacional, astfel că echipa braziliană Chapecoense va fi declarată câştigătoarea Cupei Americii de Sud, scrie globo.com.

Potrivit sursei citate, forul continental a luat deja decizia, dar încă nu o anunţă din două motive: nu vrea să abordeze public subiectul pentru că este de părere că încă nu este momentul potrivit pentru chestiuni sportive sau administrative şi trebuie să rezolve formalităţile necesare, între care şi punerea în discuţie a hotărârii în Consiliul CONMEBOL.

"CONMEBOL, confederaţia braziliană şi FIFA cred că nimeni nu se va opune unei astfel de decizii, astfel că situaţia este considerată o certitudine. Astfel, Chapecoense va avea garantată participarea în grupele Copa Libertadores în 2017", menţionează globo.com.

Preşedintele clubului columbian Atletico Nacional a cerut, marţi, ca trofeul Cupei Americii de Sud să fie acordat echipei Chapecoense, după ce avionul care transporta formaţia braziliană s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin.

Lotul echipei Chapecoense se îndrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia.

În accident au murit 71 de persoane. Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite