Premii record la Australian Open 2020. Cecuri cu 20% mai mari pentru învinşii din primele două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premii-record la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.
Premii-record la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Organizatorii au anunţat premii record pentru ediţia 2020 a turneului de la Australian Open. Primul Grand Slam al anului va înregistra o creştere a fondului total de premiere de 13,6 procente, acesta ajungând, astfel, la 71 milioane de dolari australieni, echivalentul a puţin peste 49 milioane de dolari americani.

În 2007, turneul de la Melbourne oferea premii în valoare totală de 20 milioane de dolari australieni. În doar 13 ani, fondul de premiere a crescut de mai mult de trei ori. Veştile cele mai bune vin, înainte de ediţia 2020, pentru sportivii care sunt învinşi în primul tur.

Istoric, cecurile încasate de cei 128 de jucători şi cele 128 de jucătoare de pe tablourile principale de simplu în cele patru turnee de Mare Şlem au fost o miză în sine, ele putând asigura bugetul unui an întreg pe circuit. În 2020, cecul încasat pentru prezenţa pe tablou va fi cu 20% mai mare decât în 2019 (90.000 dolari australieni). O creştere şi mai senmificativă se înregistrează în cazul premiului pe care îl vor lua acasă jucătorii care vor părăsi întrecerea de la Melbourne în turul secund, cu o victorie pe „main draw“: 21,9% faţă de anul trecut, ajungând la 128.000 de dolari australieni (peste 88.500 dolari americani).

Cu alte cuvinte, o înfrângere în primul tur la Australian Open garantează un venit cu aproximativ 50% mai mare decât un titlu la un turneu obişnuit din seria WTA International.

Premiile pentru semifinaliştii tablourilor de simplu înregistrează o creştere de 13% faţă de 2019, depăşind pragul de un milion de dolari australieni. Campionii de la simplu feminin şi masculin vor încasa cecuri în valoare de 4,12 milioane de dolari australieni, aici înregistrându-se cea mai mică creştere faţă de 2019.

România, două jucătoare pe tabloul principal

Lista jucătorilor şi jucătoarelor pentru tablourile principale de la Australian Open 2020 a fost alcătuită în baza clasamentului mondial de pe data de 9 decembrie. România are doar două jucătoare direct acceptate pe tabloul principal - Simona Halep şi Sorana Cîrstea în baza acestui clasament, însă modificări se mai pot produce în funcţie de retragerile de ultim moment.

CITEŞTE ŞI:

Australian Open 2020, fără două nume importante la start. Explicaţiile: motive personale şi o operaţie la cot

Wozniacki se retrage din tenis, la doar 29 de ani, la turneul la care a dat cea mai mare bătălie a carierei, cu Simona Halep

„Mercato“ spectaculos în WTA. Pliskova a „tras“ din ATP, Anisimova o copiază pe Henin, iar Baghdatis debutează în Top 6!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite