Premierul Japoniei recunoaşte că JO ar putea fi amânate. 50.000 de japonezi au venit ceremonia de primire a flăcării olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonia va găzdui Jocurile Olimpice chiar dacă va amâna evenimentul
Japonia va găzdui Jocurile Olimpice chiar dacă va amâna evenimentul

Premierul Japoniei spune că Jocurilwe Olimpice ar putea fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, ceremonia de primire a flăcării olimpice a avut loc la Sendai, în faţa a 50.000 de oameni.

Shinzo Abe, prim-ministru al Japoniei, a fost prezent în faţa Parlamentului japonez pentru a vorbi despre organizarea Jocurilor Olimpice pe care ”este gata să le organizeze în cele mai bune condiţii”.

Totuşi, dacă epidemia de coronavirus va deveni mult mai agresivă, competiţia internaţională ar putea fi amânată, recunoaşte premierul japonez.

Peste 50.000 de oameni s-au înghesuit ieri la Sendai pentru a asista la ceremonia de primire a flăcării olimpice fără să le pese de epidemia de coronavirus.

Dealtfel, Sendai este un oraş ce se reface după un cutremur recent, ceremonia având loc acolo drept compensaţie.

Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat faptul că Japonia trebuie să se gândească la o amânare a evenimentului.


"Anularea nu figurează însă printre posibilităţi", a subliniat luni Shinzo Abe, după ce preşedintele CIO, Thomas Bach declarase anterior că anularea JO 2020 "nu se află pe ordinea de zi", pentru că acest lucru "ar distruge visul olimpic".

Pentru un număr tot mai important de sportivi şi de federaţii sportive naţionale, în timp ce marea majoritate a competiţiilor sunt suspendate în întreaga lume, nu mai este timp de tergiversări în privinţa desfăşurării celui mai mare eveniment sportiv mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite