Premieră istorică: fără americani în top 10 ATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul american masculin, care a dominat ani de-a rândul ierarhiile mondiale, este în declin. Începând de astăzi, Statele Unite nu vor mai avea niciun jucător în primii 10 ATP.

Este pentru prima oară de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1973, când se întâmplă acest lucru. Premiera istorică s-a înregistrat după ce Andy Roddick (foto), fost pe locul 9, a părăsit Top Ten-ul profesionist.

Roddick este ultimul american care s-a impus într-un turneu de Grand Slam la masculin, în 2003, la US Open. De atunci s-au mai jucat 27 de finale fără a se înregistra un câştigător american, o altă statistică care susţine panta descendentă pe care se află sportul alb din SUA.

John McEnroe, fosta glorie a tenisului american, nu are însă prea multe motive de îngrijorare, după ce Asociaţia Americană de Tenis (USTA) a finanţat, începând din 2008, un program de dezvoltare al tinerilor jucători.

„Roddick va reveni cu siguranţă în Top zece, iar Isner şi Querey sunt în urcare. Iar dintre acei tineri de 13-18 ani care vin din spate se vor naşte cu siguranţă alţi câţiva mari jucători", a spus McEnroe cu ocazia turneului Legg Mason Classic, unde niciun jucător american nu a atins sferturile de finală pentru prima oară din 1969. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite