Premieră în istoria fotbalului mondial: FIFA a decis perioada exactă în care se va juca Mondialul din Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giani Infantino, preşedinte FIFA
Giani Infantino, preşedinte FIFA

Forul mondial a luat o decizie controversată şi a dus cel mai mare spectacol sportiv al lumii într-o ţară unde în timpul verii abia dacă se poate respira din cauza căldurii.

Cupa Mondială din 2018 se apropie de sfârşit în acest weekend şi, după finala de duminică, Rusia va preda ştafeta Qatar-ului, în mod oficial.

Următorul Mondial va avea un plus şi un minus. Vestea bună e că meciurile se vor juca pe o rază de 40 de kilometri şi fanii vor avea posibilitatea de a vedea chiar două meciuri în aceeaşi zi din tribune.

În schimb, s-a stabilit că din cauza condiţiilor climatice e imposibil ca turneul să se joace, ca de obicei, în perioada iunie – iulie, când în Qatar temperaturile pot atinge şi 50 de grade Celsius. Astfel, FIFA a anunţat, astăzi, în mod oficial, ceea ce se ştia de mult: Mondialul din 2022 se va juca într-o perioadă în care temperaturile vor fi mai rezonabile în zona Golfului Perisc. Mai precis, CM 2022 se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Această modificare va da peste cap, în primul rând, calendarul competiţional al fotbalului european. 

Apoi, rămâne de văzut dacă CM 2022 se va desfăşura cu 32 de echipe ca până acum sau dacă numărul formaţiilor calificate va fi mărit la 48.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite