Premieră pentru driftul românesc! Gamerii testează traseul unde se va desfăşura finala din acest an

Premieră pentru driftul românesc! Gamerii testează traseul unde se va desfăşura finala din acest an

Finala Campionatului Naţional de Drift se va desfăşura în perioada 26-27 septembrie pe cel mai înalt punct rutier al României, Pasul Urdele de pe Transalpina, însă până când caii putere se vor dezlănţui în munţi, fanii şi gamerii vor avea ocazia să testeze traseul exact de la finală.

Ştiri pe aceeaşi temă

E vorba de un proiect pus în scenă de RoDrift şi care se va nume RoDrift e-Games. Practic, cu ajutorul unui simulator, de acasă, fanii vor avea ocazia să fie pe acelaşi traseu pe care favoriţii lor vor concura săptămâna viitoare în runda care decide noul campion al României.

"E o idee pe care o avem încă de când a început starea de urgenţă. În tot acest timp am lucrat la traseele care sunt şi în viaţa reală fiindcă ne-am dorit să fim cât mai aproape de fanii driftului, dacă momentan la etape accesul publicului este în continuare restricţionat. Traseul din joc va fi similar cu cel de pe Transalpina, când va fi finala de pe 27 septembrie", a spus Denis Manea, preşedintele RoDrift.

Peste 80 de concurenţi s-au înscris deja la etapa virtuală de pe Transalpina, mulţi dintre aceştia campioni mondial de drift digital. Printre aceştia se numără şi doi piloţi reali din România, Claudiu Adam şi Octavian Chelaru. "E un antrenament bun pentru mine fiindcă voi putea învăţa traseul de acasă. Nu e la fel ca atunci când eşti acolo, dar mă ajută", a spus Adam, campion naţional en-titre la clasa Semi Pro.

Înscrierea este gratuită, iar detaliile au fost anunţate pe pagina de facebook RoDrift Games. "Ne gândim ca în pauza competiţională să organizăm un campionat dedicat, cu traseele din adevăratul campionat de drift", au mai spus reprezentanţii RoDrift.

Evenimentul digital este programat să aibă loc duminica aceasta, cu fix o săptămână înainte de marea finală din Campionatul Naţional de Drift, organizată de RoDrift în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului. La etapa de pe 26-27 septembrie vor concura şi aproximativ 20 piloţi din afara ţării, fiind comună cu cea din campionatul ungar. 

"Etapa va fi transmisă atât online, cât şi prin intermediul televiziunii, astfel că ne dorim să promovăm Gorjul, frumuseţile şi valorile lui. Având în vedere expunerea internaţională, ne bucurăm să arătăm lumii frumuseţile ţării noastre, iar Transalpina este, cu siguranţă, unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa", a mai afirmat Denis Manea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: