Premier League suspendă contractul de difuzare a meciurilor în Rusia şi donează un milion de lire Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Premier League a suspendat contractul de difuzare a meciurilor în Rusia, în urma invadării Ucrainei, informează BBC.

Măsura intră în vigoare imediat, ceea ce înseamnă că următoarele patru jocuri, programate joi, nu vor fi transmise în Rusia.

Doar 15 minute au fost necesare pentru un acord în acest sens, în cadrul unei întâlniri de patru ore a celor 20 de cluburi din Premier League, care a avut loc, marţi, la Londra.

Liga engleză a mai stabilit că va dona un milion de lire sterline pentru a sprijini poporul ucrainean.

Premier League condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia şi precizează că grupările sale au fost de acord în unanimitate cu această decizie.

Drepturile TV pentru Premier League au fost deţinute de Rambler Group, care se afla în ultimul an al unui contract de trei sezoane pentru a transmite meciuri în Rusia.

Într-o decizie separată, Federaţia Engleză de Fotbal (FA), şi-a suspendat, de asemenea, acordul cu Rusia. Asta înseamnă că niciuna dintre partidele din sferturile de finală ale Cupei Angliei din această lună nu va fi difuzat.

Şi Liga Engleză de Fotbal (EFL), care organizează eşaloanele 2-4, a anunţat că a suspendat, de asemenea, fluxurile de difuzare a meciurilor sale în Rusia.

Weekend-ul trecut, deţinătorii de drepturi chinezi nu au transmis meciuri din Premier League în ţara lor, care este un aliat politic al Rusiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite