Prea mici pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii (în albastru)  au avut mult de tras cu Nolito de la Benfica
Gălăţenii (în albastru) au avut mult de tras cu Nolito de la Benfica

Campioana României a înregistrat doar eşecuri pe linie în grupele Ligii Campionilor, la fel ca alte 14 echipe de-a lungul istoriei. Gălăţenii stau totuşi mai bine decât alţii la capitolul golaveraj.

Au pierdut de şase ori, dar nu s-au făcut niciodată de râs. Cam aşa se poate rezuma aventura Oţelului în grupele celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

Cauzele celei mai şterse participări româneşti în Liga Campionilor sunt multiple. Luptele interne care au măcinat clubul după câştigarea campionatului, purtate între tabăra lui Marius Stan şi cea a lui Ionel Borş, s-au resimţit şi în randamentul echipei. De asemenea, era greu ca Oţelul să obţină rezultate în condiţiile în care în vară nu s-a cheltuit niciun leu pe achiziţii, iar lotul este format din veterani (Sergiu Costin, Sorin Frunză, Gabi Paraschiv, Alejandro Viglianti), din oameni care şi-au petrecut aproape întreaga carieră în ligile inferioare (Ioan Filip, Alex Benga, Laurenţiu Buş), respectiv câţiva străini care n-au rupt gura târgului nici în Liga I (Nejc Skubici, John Ibeh, Bratislav Punosevac).

„Fotbalul nu poate fi păcălit"

„Din păcate, n-am reuşit să adunăm puncte, dar rămânem cu o experienţă considerabilă, acumulată în meciuri cu adversari redutabili. Le doresc celor care ne critică să ajungă şi ei aici, ca să vadă cum este", a comentat sec directorul general Marius Stan.

Fostul antrenor al gălăţenilor, Petre Grigoraş, a analizat şi el prestaţia Oţelului. „Nu mă aşteptam să nu facă puncte. Le-au lipsit sclipirile. Trebuie să învăţăm că fotbalul nu poate fi păcălit, mai devreme sau mai târziu îţi dă în cap. Nu mai există echipe mici şi nici echipe mari. Dăm vina numai pe criză, dar criză e peste tot. Uitaţi-vă ce a făcut APOEL Nicosia", a declarat Grigoraş.



13,5 milioane de euro este suma aproximativă pe care o va încasa Oţelul Galaţi de pe urma participării în Liga Campionilor.

Românii în Liga Campionilor

Sezon    Echipa    Puncte
1994-'95    Steaua    5
1995-'96    Steaua    6
1996-'97    Steaua    4
2006-'07    Steaua    5
2007-'08    Steaua    1
2008-'09    Steaua    1, CFR Cluj    4
2009-'10    Urziceni    8
2010-'11    CFR Cluj    4
2011-'12    Oţelul Galaţi    0

Dorinel Munteanu e agentul 009

Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, este cel mai slab dintre tehnicienii care au condus echipe româneşti în Liga Campionilor. Fostul internaţional are în palmares nouă partide în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, la Steaua şi Oţelul, înregistrând tot atâtea înfrângeri.

„Sunt dezamăgit, ne doream să scoatem măcar un punct în această competiţie. Avem o echipă tânără, fără experienţă internaţională. La Lisabona am bifat al cincilea meci în care am jucat bine, dar totuşi am pierdut. Dacă ne-am prezenta mai bine în cazul în care am ajunge din nou aici? E greu, în primul rând ar trebui să luăm din nou campionatul, ceea ce e foarte dificil", a declarat Munteanu.

Ce au făcut ceilalţi antrenori

Ţiţi Dumitriu     15 puncte (18 meciuri)
Dan Petrescu    8 (6)
Cosmin Olăroiu    5 (6)
Sorin Cîrţu 3 (5)
Marius Lăcătuş 2 (6)
Alin Minteuan    1 (1)   
Gheorghe Hagi    0 (1)

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite