Povestea senzaţională de viaţă a pivotului din naţionala de handbal a României: în urmă cu 11 ani mulgea vacile şi mergea la coasă

Povestea
senzaţională de viaţă a pivotului din naţionala de handbal a României: în urmă
cu 11 ani mulgea vacile şi mergea la coasă

Crina Pintea FOTO Mediafax

Crina Pintea, pivotul naţionalei României, marcatoare a patru goluri în meciul cu Spania, a devenit unul dintre oamenii de bază ai selecţionatei antrenate de Martin Ambros.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a marcat patru goluri în partida cu ibericele şi, prin forţa ei, reuşeşte să se impună în duelurile tari de pe semicerc.
Crina Pintea, acum în vârstă de 27 de ani, a început handbalul  târziu, la vârsta de 16 ani. A mers să dea probe la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a întâlnit întâmplător pe uliţă cu un fost profesor de sport.

Au convenit să-I scrie o scrisoare lui Gheorghe Tadici, antrenorul naţionalei în acea perioadă, iar acesta a văzut-o şi a trimis-o în probe la Vâlcea. A stat doi ani la Vâlcea, la Oltchim şi mai apoi la Centrul de Excelenţă, iar la 18 ani a decis să îl urmeze pe Gheorghe Tadici la Zalău.
„Toată lumea cu care am vorbit îmi zicea să nu mă duc la Zalău. Dar eu le spuneam tuturor. «Orice mi-aţi spune voi, nu mă interesează! Eu merg la Zalău, vreau să fiu recunoscătoare, fiindcă eu ştiu ce a făcut omul Gheorghe Tadici pentru mine!»".Când am ajuns acolo, după primele meciuri, a început calvarul. Au început amenzi, jigniri. Aşa a continuat şase ani de zile! Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acele clipe!", a povestit Crina Pintea, într-un articol din Gazeta Sporturilor.

În 2015 a semnat cu Thuringher, în Germania, iar din 2017 joacă la Issy Paris. A avut oferte şi din ţară, mai bune financiar, însă a preferat să mai rămână o vreme printre străini.

Când vine acasă, vine încărcată de cadouri, iar fraţii ei mai mici îi vorbesc cu „dumneavoastră“. O sportivă cu care ne mândrim şi care se mândreşte cu trecutul ei la ţară: "Nu mi-e ruşine de originea mea. Am muncit mult, de la muls oi, vaci, coasă, sapă, secerat, tot ce ţine de câmp, până la munca mamei, în casă“.

Dezamăgită de Ryde

Pintea a câştigat medalia de bronz cu România la Mondialul din 2015, dar n-a prins lotul pentru Jocurile Olimpice din 2016, suferind enorm din acest motiv. „A fost cea mai mare dezamăgire a vieţii sportive. Doamne, numai eu ştiu cât am muncit în vara aia, cu gândul la Olimpiadă“. Schimbarea lui Thomas Ryde cu Marin Ambros i-a priit Crinei: Ambros m-a luat din prima, a vorbit cu mine, mi-a dat încredere. Mă încurajează la fiecare greşeală. E un antrenor extraordinar. Şi e o plăcere să lucrezi cu el.

Crina Pintea şi colegele ei vor juca în această seară contra Angolei

citeste totul despre: