VIDEO Povestea singurei victorii a Simonei în faţa Serenei Williams. Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti

VIDEO Povestea singurei victorii a Simonei în faţa Serenei Williams. Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti

Pe 22 octombrie 2014, în al doilea meci din Grupa Roşie de la Turneul Campionaleor, SImona Halep o spulbera pe Serena Williams, 6-0, 6-2

Adevărul.ro descria în felul următor ostilităţile din teren:

"Simona Halep s-a impus pentru prima dată în faţa Serenei Williams, aceasta din urmă suferind cea mai drastică înfrângere din carieră. Scorul a fost prea dur pentru realitatea din teren, însă meciul va rămâne consemnat drept unul dintre cele mai bune din istoria româncei. Cel dintâi set a fost ca o poezie pentru Simona Halep, care chiar dacă nu a strălucit prin joc, a fost lucidă şi a ştiut să speculeze fiecare greşeală a adversarei sale. Astfel, după doar 21 de minute, jucătoarea noastră parcursese deja jumătate din drumul victoriei. Al doilea set a adus primele acţiuni ale Serenei Williams care s-au reflectata pe tabelă, reuşind să cucerească două game-uri, singurele din confruntare"

Ca urmare a rezultatului, Williams a ajuns la mâna româncei pentru a mai prinde un loc în semifinale.

Calificată în penultmul act al competiţiei înaintea ultimului ei meci din grupă, Simona o putea elimina pe Serena, dacă ar fi cedat în două seturi în confruntarea cu Ana Ivanovici.  Românca a pierdut primul set, Ivanovici a sperat că o poate înlocui pe Serena în semifinale, însă Simona a egalat situaţia în setul doi, iar Williams a răsuflat uşurată. Chiar dacă a învins-o pe Halep cu 2-1, Ivanovici a fost eliminată, având un set mai puţin câştigat decât Williams în cele trei partide din grupă.

Astfel, Serena şi Simona s-au calificat împreună în semifinale şi, mai departe, în marea finală..

Din păcate pentru români, finala Turneului Campioanelor a fost una fără istoric.  Exceptând primele patru game-uri, în rest, meciul a fost dominat, de la un capăt la altul, de Serena Williams, care s-a impus cu 6-3, 6-0 

Simona şi Serena s-au întâlnit de 11 ori până acum. Serena are 10 victorii, în timp ce Simona una singură, o altă partidă, în 2015 la Indian Wells, nedisputându-se din cauza abandonului sportivei din SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: