Cel mai bun patinator român: a rămas fără un ochi, nu a renunţat să se antreneze şi reprezintă ţara pe banii lui

Cel mai bun patinator român: a rămas fără un ochi, nu a renunţat să se antreneze şi reprezintă ţara pe banii lui

Zoltán Kelemen, patinator român FOTO Mediafax

Cel mai bun patinator român din ultimii ani, Zoltán Kelemen, se pregăteşte de competiţii şi participă la ele pe propriii lui bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia a fost comentată de vicepreşedintele Federaţiei Române de Patinaj: „Zoltán Kelemen, cel care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice, s-a pregătit pe banii lui, s-a dus la concursuri pe banii lui, dar pe spate a avut steagul României şi nu este admisibil ca un sportiv de calibru care-şi reprezintă ţara să o facă pe propriii bani“, a declarat Cornel Gheorghe potrivit SportTotalFM.

Dincolo de cariera sportivă, Zoltán Kelemen are o poveste personală aparte: în copilărie, la vârsta de şase ani, şi-a pierdut ochiul drept. Episodul nu l-a împiedicat totuşi să persevereze în sportul pe care l-a ales. În vârstă de 27 de ani, Kelemen a reprezentat România la Jocurile Olimpice din 2010 şi 2014, în ambele ediţii clasându-se în primii 30 de concurenţi.  

Ştiri pe aceeaşi temă:

PATINAJ Savchenko şi Szolkowy au cucerit al cincilea titlu mondial la perechi, în ultima competiţie din carieră

VIDEO Ea este noua campioană olimpică la patinaj: rusoaica Adelina Sotnikova are doar 17 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: