Poveste de Hollywood: cum arăta Sloane Stephens, campioana de la US Open, în urmă cu şapte luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sloane Stephens
Sloane Stephens

Americanca Sloane Stephens (24 de ani) este noua regină a US Open, după ce a zdrobit-o în finală pe buna sa prietenă Madison Keys, scor 6-3, 6-0.

A fost un meci aproape perfect pentru Sloane, care a făcut doar şase greşeli neforţate, spre deosebite de oponenta sa, neglijentă pe forehand şi modestă cam la toate capitolele. Keys a ştiut că n-a fost ziua ei, a plâns în braţele prietenei sale la fileu, pentru ca puţine momente mai târziu Sloane şi Madison să stea una lângă alta aşteptând ceremonia cu zâmbetul pe buze.

La începutul anului, ambele jucătoare erau operate, Sloane la picior, Madison la încheietură, şi îşi trimiteau mesaje de încurajare. E adevărat, operaţia mai grea a avut-o Stephens. Din ianuarie şi până în aprilie ea a umblat cu o gheată ortopedică (foto jos) şi s-a deplasat în cărcucior cu rotile sau în cârje pentru că nu avea voie să pună piciorul pe pământ. Pe 31 iulie ea era pe locul 957 WTA, însă intra în turnee datorită clasamentului „îngheţat“, care îţi permite să te înscrii în competiţii pe baza locului ocupat înaintea accidentării.

La revenire, a mers la Wimbledon, unde a fost învinsă în primul tur, apoi Simona Halep a bătut-o la Washinghton (7-6, 6-0), dar la Toronto a ajuns până în semifinale, oferind primele semne de revenire. Tot până în semifinale s-a dus şi la Cincinnati, când tot Halep i-a barat drumul cu un sec 6-2, 6-1.

La US Open, Stephens a mers şnur şi a dus până la capăt povestea unei reveniri de succes. Conferinţa de presă a fost savuroasă:  „Pe 23 ianuarie 2017, când mă operam la picior, nu mă gândeam că voi fi pe undeva pe lângă titlul de la US Open sau măcar în Top 100. 16 săptămâni nu am putut să calc pe picior. Să vin să câştig aici, la US Open, fiind americancă, e fanatstic. Înaintea partidei, ca să mă relaxez, mă uitam pe un site de maşini, citeam recenzii despre siguranţă. Am făcut şase greşeli neforţate tot meciul? Nu cred că mi s-a mai întâmplat asta vreodată“.


Halep, la 65 de puncte de Muguruza
În urma acestui succes, Sloane Stephens va avea parte de o ascensiune spectaculoasă, de pe locul 83 WTA, până pe 17. În fruntea clasamentului va fi începând de astăzi Garbine Muguruza, cu 6030 de puncte, urmată de Simona Halep (5965), Elina Svitolina (5640), Karolina Pliskova (5520) şi Venus Williams (4756).

Sloane Stephens, imagine din februarie 2017


 

sloane stephens foto facebook sloane stephens
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite