David Popovici, magnific! Înotătorul român a câştigat aurul în proba de 100 de metri liber, intrând direct în istorie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Alex Nicodim
FOTO Inquam Photos / Alex Nicodim

Puştiul-minune al sportului românesc e de neoprit, la Budapesta: David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la Mondiale, devenind doar al doilea înotător din toate timpurile care a câştigat locul 1, la 100 şi 200 de metri liber, la aceeaşi ediţie.

GALERIE FOTO

TOP 3 DUPĂ FINALA 100 METRI LIBER

1. David Popovici (România) - 47,58 secunde

2. Maxime Grousset (Franţa) - 47,64 secunde

3. Joshua Liendo (Canada) - 47,71 secunde

David Popovici e la un nivel atât de înalt, încât câştigarea medaliei de aur pentru el la Mondialele de nataţie a devenit, pur şi simplu, o formalitate!

După demonstraţia de forţă pe care a făcut-o în finala probei de 200 de metri liber, luni seară, când a câştigat locul 1 fără emoţii, miercuri seară, înotătorul român a dat lovitura şi în finala de la 100 de metri liber. Şi având în vedere că românul îşi spulberase, pur şi simplu, rivalii în seriile de marţi – în semifinale, a fost mai rapid decât ocupantul locului 2, cu aproape o secundă! – toţi specialiştii erau convinşi că David va cuceri aurul. Exact asta s-a şi întâmplat. 

Popovici a făcut o nouă cursă formidabilă, parcurgând distanţa de 100 de metri în 47.58. Potrivit datelor publicate de Gazeta Sporturilor, David e doar al doilea înotător din istorie care câştigă aurul la Mondiale, la aceeaşi ediţie, atât la 100 de metri, cât şi la 200 de metri liber. Primul a fost americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanţă, tocmai în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale, la Belgrad.

Ajutat şi de absenţa lui Dressel

Victoria obţinută de Popovici, în finala probei de 100 de metri liber, e de necontestat! Pentru că, de când a ajuns la Mondialele de la Budapesta, românul a fost mult peste rivalii săi, de fiecare dată când a intrat în bazin. 

Trebuie precizat însă că misiunea lui David în finala probei de 100 de metri liber a fost uşurată un pic şi de absenţa americanului Caeleb Dressel (25 de ani). Acesta e considerat „regele“ probei de 100 de metri liber, având în palmares două titluri olimpice (2016, 2020) şi două Mondiale (2017, 2019). Acum însă, Dressel s-a retras înaintea semifinalelor de marţi din cauza unor probleme medicale.

Presa americană l-a şi chestionat pe David Popovici despre retragerea lui Dressel din concurs. „E păcat că n-am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e OK şi că va putea participa la restul curselor rămase. Nu ştiu ce a păţit, dar sunt sigur că el şi echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulţime de oameni de mare calitate în spatele lui şi sunt sigur că e o hotărâre care se impunea“, a declarat Popovici, potrivit Eurosport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite