Ponor: Sunt cam la aceeaşi maturitate şi aceeaşi intensitate de antrenament faţă de JO din 2012. Vârsta e doar un număr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, speranţele gimnasticii româbeşti la Rio
Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, speranţele gimnasticii româbeşti la Rio

Gimnasta Cătălina Ponor a plecat la Rio de Janeiro pentru Jocurile Olimpice. Ponor va concura la toate cele patru aparate.

"Sunt cam la aceeaşi maturitate şi aceeaşi intensitate de antrenament faţă de JO din 2012. Nu este o diferenţă foarte mare între 2012 şi acum, poate doar de vârstă, dar vârsta este doar un număr.  Zilele astea m-am antrenat mai intens, sper să rămân sănătoasă ca să pot să prezint ce am de prezentat. Nu am pregătit surprize, am tot spus ce vreau să fac, încerc să fac un sol mult mai greu. Voi concura la patru aparate. Eu nu îmi propun să mă întorc cu medalii, îmi propun să rămân sănătoasă ca să pot să fac ce am de făcut. Iar dacă reuşesc să fac ce am de făcut, vin şi medaliile. Eu sunt la a treia ediţie. A fost greu. Nu e uşor să revii după ani de pauză. Sunt trei ani în care pierzi din flexibilitate, din musculatură, din rezistenţă foarte mult şi atunci este foarte mult de recuperat", a spus sportiva în vârstă de 28 de ani.

Ea a precizat că asupra sa există presiunea faptului că va fi portdrapel, dar speră să nu o afecteze. "Este un lucru imens şi sper să duc cu capul cât mai sus sus această responsabilitate", a adăugat sportiva.

Cătălina Ponor a menţionat că nu vrea să se gândească la faptul că echipa nu s-a calificat la JO. "Am trecut greu peste acele momente, nu vreau să mi le reamintesc. Poate va fi mai uşor că nu va fi presiunea echipei, şi atunci până la urmă dacă e să pierd, pierd pe mâna mea şi asta este", a mai spus Ponor.

România va fi reprezentată la Rio de Janeiro de gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Cătălina Ponor (individual-compus), iar Larisa Iordache este rezervă.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite