Polonezii și finlandezii vor construi noua Sală Polivalentă a Sporturilor din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din Polonia și una din Finlanda au semnat cu Primăria Bacău contractul de execuție al viitoarei Săli Polivalente a Sporturilor. Contractul a fost semnat la aproape jumătate de an după ce consilierii locali și-au dat acordul pentru realizarea investiției iar valoarea lui este de 58.156.935 lei.

Licitația a fost una internațională iar consorțiul desemnat câștigător are deja în execuție trei stadioane în Polonia ce vor găzdui meciuri la Campionatul European de Fotbal de anul viitor.

Noua Sală Polivalentă va fi ridicată pe un teren ce aparține Ministerului Apărării Naționale din cartierul CFR, ridicarea noii construcții va dura doi ani iar suprafața totală a acesteia va depăși 9.000 de metri pătrați.

Nu doar sport ci și distracții

Sala va avea o capacitate de 6.000 de locuri însă acestea vor putea fi extinse până la 8.000. Destinația acesteia nu va fi însă una dedicată strict activităților sportive. Proiectul clădirii are prevăzut și posibilitatea găzduirii de activități de recreere dar și a unor spectacole și concerte.

„Foarte important pentru noi este ca această lucrare să fie una de referință. Sunt convins că performanțele pe care echipele băcăuane le vor obține vor fi din ce în ce mai mari și vor atrage mii de suporteri la spectacolele sportive", a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Actuala Sală a Sporturilor din Bacău a fost construită în anii '50 și dotările de care dispune nu permit organizarea unor competiții de anvergură internațională cum sunt cele de tenis, fotbal în sală, handbal, volei sau baschet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite