Politicul n-are ce căuta în sport: preşedintele COSR le-a transmis un mesaj clar celor care vor să-i ia locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care conduce Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din 2004 a făcut o serie de precizări importante, după ce Octavian Bellu a apărut la Antena 3, cu lotul feminin de gimnastică, făcând poze, alături de Victor Ponta.

Acest gest al lui Octavian Bellu, candidat la alegerile COSR de la 29 mai, a fost condamnat de Cătălin Tolontan, printr-un editorial dur. Jurnalistul a explicat că, prin apariţia sa alături de Ponta, Bellu i-a oferit actualului premier un capital important de imagine, primind la schimb o susţinere tacită, înaintea alegerilor de la COSR.

După episodul de luni, actualul preşedinte COSR, Octavian Morariu, a postat un mesaj pe site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportv Român pentru ca, pe viitor, candidaţii să evite astfel de derapaje.

Ce a scris?

Dragi colaboratori,

Mă adresez dumneavoastră, în calitate de membru CIO pentru România, şi de susţinător dedicat al mişcării sportive.

În perspectiva organizării alegerilor pentru funcţia de preşedinte al COSR, anunţată pentru data de 29 mai a.c.,

Raportându-mă strict la prevederile Chartei Olimpice, document ce stabileşte şi evocă principiile fundamentale şi valorile esenţiale ale Olimpismului,

Fac apel la formaţia dumneavoastră de oameni de sport şi vă invit la o demonstraţie de cultivare a bunului exemplu şi promovare a valorilor educative, responsabilităţii sociale şi a respectului faţă de principiile etice fundamentale, prin abordarea unei poziţii deontologice corecte.

În acest sens, vă recomand să nu vă implicaţi prin participarea dumneavoastră la emisiuni TV sau Radio, altele decât cele moderate direct sau în direct de către posturi TV şi Radio.

Vă adresez, de asemenea, rugămintea de a nu lăsa în atitudinea dumneavoastră să se implice, sub nicio formă, elementul politic, aceasta, mă repet, în virtutea respectului faţă de principiile Olimpismului şi deontologiei pe care le cunoaşteţi în cadrul COSR.

Să nu uităm că, până la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricăror influenţe sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar şi pe cel al predecesorilor mei.

Va mulţumesc!

Octavian Morariu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite