E clar! Rusia şi Anglia pot fi excluse de la Euro 2016. Anunţul forului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii s-au bătut crunt cu englezii la Marsilia
Ruşii s-au bătut crunt cu englezii la Marsilia

UEFA a anunţat, duminică seară, că echipele Rusiei şi Angliei riscă excluderea de la Campionatul European, după incidentele de sâmbătă seară, de la Marsilia.

La finalul meciului Anglia - Rusia, scor 1-1, suporterii celor două grupări s-au înfruntat in incinta stadionului Velodrome, iar apoi au avut loc noi incidente, după miezul nopţii, în Portul Vechi din Marsilia, la care au participat inclusiv tineri locali. Forţele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene, în special pentru a permite închiderea unor baruri. Şase persoane au fost arestate până acum în urma incidentelor din sudul Franţei, condamnate de Federaţia de Fotbal din Anglia, care s-a declarat "foarte dezamăgită" după aceste evenimente, criticând comportamentul suporterilor implicaţi. 

“UEFA poate lua măsuri disciplinare numai în privinţa incidentelor care au loc în perimetrul stadioanelor”, a notat acum forul european, într-un comunicat de presă. Deşi este puţin probabil, există totuşi posibilitatea ca UEFA să ia o decizie drastică în privinţa Rusiei şi a Angliei, aceea de excludere din competiţia continentală aflată în desfăşurare. "Cerem federaţiilor engleză şi rusă să le solicite fanilor lor să se comporte respectuos şi responsabil. UEFA nu va ezita să sancţioneze federaţiile şi va merge până la excludere, dacă astfel de violenţe se vor repeta", a anunţat UEFA. 

Fanii ruşi au făcut prăpăd şi la Euro 2012, turneul final găzduit de Ucraina şi Polonia. N-a existat atunci zi, cât timp ţara lor a fost în competiţie, în care ruşii să nu fi fost implicaţi în vreo bătaie. Forul european a sancţionat atunci federaţia de la Moscova cu o amendă de 120.000 de euro, dar şi cu o penalitate de şase puncte ce putea fi aplicată până la finalul campaniei de calificare la Euro 2016, însă doar dacă fanii Rusiei ar fi recidivat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite