Plin de ţepe. Guilherme, al 10-lea fotbalist brazilian din istoria Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papp (stânga) şi Guilherme, rivali în duelurile Astra-Petrolul, vor fi acum coechipieri la Steaua. FOTO: Razvan Pasarica
Papp (stânga) şi Guilherme, rivali în duelurile Astra-Petrolul, vor fi acum coechipieri la Steaua. FOTO: Razvan Pasarica

Fundaşul Guilherme este ce de-al 10-lea jucător din „Ţara Cafelei“ transferat în Ghencea. Majoritatea au dezamăgit.

Fundaşul stânga a impresionat la Petrolul, în ediţia 2013-2014, când a evoluat în toate etapele, dar transferul la Greuther Fürth, în liga a doua germană, în vara trecută, a fost un fiasco. 

Guilherme s-a întors în Liga I, a semnat pe cinci ani cu Steaua, dar, până acum, brazilienii au fost „ţepe“ pentru echipa lui Becali.

Seria a fost deschisă de portarul Andrey, la începutul lui 2007, care a reuşit performanţa de a se accidenta grav la primul antrenament! A fost trimis la echipa a doua, apoi a fost „expulzat“. Tot pe atunci a venit şi mijlocaşul Elton (1,68 m), care i-a cucerit pe fani cu jocul său, dar n-a marcat decât un gol şi s-a transferat după un sezon în zona Golfului. 

Atacantul Arthuro a semnat cu Steaua în vara lui 2008, dar a plecat după câteva luni, cu două goluri în 14 meciuri. Fundaşul dreapta Bonfim s-a remarcat mai mult prin problemele disciplinare şi n-a rămas în Ghencea decât tot câteva luni, în sezonul 2010-2011, la fel ca şi colegul său de năzdrăvănii, mijlocaşul defensiv Ricardo

Până acum, cel mai bine cotat brazilian ajuns la Steaua a fost atacantul Maicon, care a marcat, în returul sezonului 2010-2011, trei goluri în şase meciuri. În 2012 a ajuns la Şahtior, dar în 8 februarie 2014 şi-a pierdut viaţa, la numai 25 de ani, într-un accident rutier. 

În ultimele sezoane, tot la capitolul atacanţi, Leandro Tatu s-a remarcat prin accidentări şi ineficacitate, Machado, adus în ianuarie 2012, de la „U“ Cluj, n-a bifat decât câteva meciuri, iar Adi Rocha, sosit câteva luni mai târziu, de la Chiajna, a fost prolific (9 goluri în 17 partide), dar nu şi îndrăgit de finanţator sau de fani. 

Citeşte şi 

Maratonistul Ligii I e balast la o echipă din liga a doua germană. În şase luni i-a scăzut cota cu 900.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite