„Plecaţi din Ghencea cât mai repede!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Lovin şi-a găsit liniştea la München
Florin Lovin şi-a găsit liniştea la München

Florin Lovin, mijlocaşul celor de la TSV 1860 München, spune că sistemul lui Gigi Becali „termină“ fotbaliştii. A stat aproape cinci ani în Ghencea şi a plecat cu scandal. „Transferul în Germania a fost o binecuvântare pentru mine“, spune mijlocaşul Florin Lovin (28 de ani).

2009 a fost anul în care Lovin a dat Steaua pe München 1860, echipă din Bundesliga 2 aflată acum pe locul 6. „Niciodată nu m-am simţit respectat în Ghencea. Cum intram pe stadion, eram înjurat, huiduit. Când s-a realizat transferul din Germania am simţit că mi s-a luat o mare greutate de pe piept", mărturiseşte Lovin, la mai bine de un an de la despărţirea de „roş-albaştri".

Mijlocaşul a rămas totuşi la curent cu ce se întâmplă la echipa sa de suflet şi îi sfătuieşte pe jucători să se gândească de două ori atunci când aleg să semneze cu Steaua: „Din echipa din care am făcut eu parte mai sunt Baciu, Nicoliţă, cu ei am şi ţinut legătura. Le doresc din suflet să plece cât mai repede, să-şi găsească angajamente în alte părţi. Am observat că jucătorii care ajung la Steaua se plafonează din cauza sistemului de acolo, iar când pleacă şi ajung la alte echipe renasc".

Nu se mai întoarce niciodată la Steaua

Deşi recunoaşte că nu ştie ce îi poate aduce viitorul, Florin Lovin are însă o certitudine: nu va mai reveni să joace în Ghencea nici la final de carieră:

„După tot ce am trăit acolo, nu m-aş mai întoarce. Nici nu vreau să mă mai gândesc la nebunia cu fanii, practic lucrul care m-a făcut să plec de la Steaua. Dacă stau bine să mă gândesc, dintre toţi oamenii de acolo, doar Gigi Becali a avut mereu încredere în mine, chiar dacă am avut un conflict cu el chiar în primul meu an la Steaua".

Fotbalistul originar din Piatra Neamţ spune că atmosfera de la echipa sa nu se poate compara cu ce era în vestiarul Stelei: „Aici toţi suntem prieteni şi ne înţelegem bine. Uite, de exemplu, după ce m-am operat, toţi jucătorii, dar absolut toţi, au venit la mine la spital să vadă cum mă simt. La Steaua sigur nu s-ar fi întâmplat asta, deşi Mirel Rădoi, căpitanul din vremea mea, încerca să ne ţină uniţi. Când deschidea el gura, trebuia să taci! Aşa se manifestă un căpitan, trebuie să aibă autoritate, să fie lider. Când văd unde a ajuns acum banderola..."

Favorite la titlu: Rapid, Vaslui şi Timişoara

Din Germania, Lovin a analizat echipele din Liga 1 care se luptă pentru campionat. „Steaua are cel mai bun lot, dar e greu să reuşească ceva cu schimbările astea de antrenori din lună în lună. Am crezut că va reuşi cu Piţurcă, dar când am văzut că a plecat, mi-am dat seama că nu vor ajunge bine. Rapidul, Timişoara şi Vasluiul cred că se vor lupta până la final. Mai este şi Oţelul, care poate face o surpriză, dar nu ştiu cât îi va ţine forma asta", spune jucătorul nemţilor.

Familia l-a ajutat să se acomodeze

Lovin recunoaşte faptul că trecerea de la România la stilul de viaţă al nemţilor a fost destul de grea. „Am avut noroc că am avut familia cu mine. Soţia şi cei doi copii m-au făcut să merg mai departe şi după accidentarea gravă pe care am avut-o", povesteşte mijlocaşul.

„Limba germană este foarte grea, nici acum nu am reuşit să o învăţ foarte bine, dar mă descurc. Mi-a folosit foarte mult engleza, am comunicat cu toţi în engleză, mai puţin cu antrenorul cu care nu vorbesc decât germana", mai spune fotbalistul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite