Planurile celor de la Manchester City după ce echipa lui Guardiola a fost eliminată din Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Manchester City, echipa miliardarilor arabi, a fost eliminată în optimile Ligii Campionilor deşi îşi fixase ca obiectiv cel puţin accederea în semifinale.

Monegascii s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în manşa secundă, după ce pierduse turul, în deplasare, cu 3-5. Pentru antrenorul oaspeţilor, Josep Guardiola, a fost meciul 100 în cupele europene ca technician, dar asta nu îi îndulceşte cu nimic gustul eliminării. Pep a recunoscut că Manchester City trebuia să joace bine timp de 90 de minute în meciul pierdut cu AS Monaco, scor 1-3, pentru a merge mai departe. "Pentru a te califica e nevoie să joci bine mai mult de 45 de minute. Trebuie să joci bine 90 de minute. În prima repriză am fost lenţi, dar după pauză a fost mai bine. Ne-am creat ocazii, am revenit, dar multe lovituri libere au stricat ritmul meciului. Este o competiţie dură şi am avut numai de învăţat din acest meci. Vom face totul pentru a reveni la acest nivel. Acest meci ne va folosi pe viitor. Eu mereu am aceeaşi filozofie, cea a atacului. În prima repriză nu am fost capabil să-mi motivez jucătorii, dar după pauză am reuşit. Important este să rămânem mereu fideli stilului nostru de joc, iar acum am făcut acest lucru doar în partea secundă",  a declarat Guardiola, potrivit L'Equipe. Este pentru prima dată când o echipă antrenată de Guardiola nu atinge măcar faza sferturilor de finală în Liga Campionilor.
Guardiola pregăteşte revoluţia
Eşecul nu pare a-i clătina poziţia lui Pep, şeicii anunţând deja că i-au pregătit un buget de transferuri de 160 de milioane de euro pentru la vară. În aceste condiţii, Guardiola şi-a făcut deja un plan de schimbare a liniilor. Şapte dintre jucătorii lui City termină contractual la vară şi  nu vor primi nicio ofertă de prelungire:  Yaya Toure, Gael Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesus Navas, Bacary Sagna şi Tosin Adarabioyo. Alţi cinci sunt împrumutaţi şi au şanse mici de a reveni în lot: Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony şi Jason Denayer. Aguerro, Kompany, Kolarov, Delph, Fernando şi Iheanacho sunt şi ei liberi să plece. Deocamdată pe lista de achiziţii se află doar Keylor Navas (Real Madrid), Kyle Walker şi Danny Rose (Tottenham), Aymeric Laporte (Bilbao) şi Alexis Sanchez (Arsenal Londra). City nu o duce bine nici în campionat, unde e pe locul trei, la zece puncte de liderul Chelsea. "Cetăţenii" au ratat deja două trofee, Cupa Ligii şi Liga Campionilor, dar se află în semifinalele Cupei Angliei, acolo unde se vor duela cu Arsenal, pe 22 aprilie.
Monaco are şanse şi la titlu
Surpriza competiţiei, AS Monaco, este o surpriză şi nu prea.  Echipa portughezului Jardim conduce şi în campionat şi e cotată cu prima şansă la titlu, înaintea celor de la PSG. În condiţiile în care Radamel Falcao a lipsit, fiind accidentat, Monaco l-a scos din nou la rampă pe puştiul Kylian Mbappe Lottin, care abia a împlinit 18 ani în decembrie. El a deschis scorul în meciul cu City, după ce marcase şi în meciul tur, devenind astfel cel mai tânăr marcator al lui Monaco în Liga Campionilor. Succesul francezilor a fost explicat într-o oarecare măsură de Laszlo Boloni, care a antrenat echipa acum câţiva ani. “Monaco este pe o poziţie specială, fiind un stat independent faţă de Franţa, din punct de vedere politic, pentru că are nişte avantaje fiscale prin care-şi permite să facă anumite transferuri”, a explicat Boloni la Digisport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite