Planuri noi pentru stadionul-fantomă de 300 milioane de euro care aşteaptă din 2009 să fie inaugurat: „Va fi cel mai modern din lume“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentat pe 10 noiembrie 2006 de către fostul preşedinte al clubului Valencia, Juan Soler, proiectul impresionant al stadionului „Nou Mestalla“ ar urma să aibă o capacitate de 80.000 de locuri.

Cu un budget estimat la 250 - 300 de milioane de euro, proiectul a început promiţător, lucrările fiind demarate în august 2007. Prima problemă a stadionului modern a apărut în 26 mai 2008, când patru muncitori şi-au pierdut viaţa pe şantier după ce au fost striviţi de o schelă, scrie digisport.ro.

După ce ancheta privind accidentul de muncă a fost finalizată, lucrările s-au reluat, dar nu pentru mult timp, în februarie 2009 au fost oprite toate lucrările din cauza problemelor financiare. Clubul nu şi-a permis să mai investească în acest proiect.

image

Problemele financiare i-au împiedicat să continuie proiectul

A urmat o perioadă complicată pentru club, fără performanţe notabile, astfel că „liliecii" nu şi-au permis să mai investească în noul stadion. Jucători precum David Villa sau David Silva au fost vânduţi pentru ca Valencia să evite colapsul financiar. În 2011, noul preşedinte al clubului, Manuel Llorente, a ajuns la un acord cu Bankia pentru a obţine fondurile necesare pentru finalizarea stadionului.

În 2013, Valencia a modificat proiectul stadionului „Nou Mestalla". Grupul Fenwick Iribarren Architects a gândit o variantă mai ieftină a arenei, cu o capacitate redusă la 61.500 de locuri şi numai 75% dintre locuri acoperite, în loc de 100%.

Nici pentru această variantă cu 61.500 de locuri nu s-au găsit fondurile necesare, astfel că proiectul a rămas din nou în stand-by.

Pe 3 octombrie 2017, Valencia şi autorităţile locale au decis să-şi unească forţele pentru a finaliza acest proiect. Primarul Valenciei, Joan Ribo, a spus recent că vrea să rezolve cât mai repede această problemă a stadionului, dar pandemia de COVID-19 a blocat pentru moment lucrările: „Vreau să văd această problemă rezolvată, nu putem avea un asemenea şantier la una dintre intrările în oraş. Este o imagine urâtă pentru toţi cetăţenii oraşului", a spus Ribo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite