Planul diabolic al lui Copos: de ce nu finalizează tratativele pentru vânzarea Rapidului şi care e scopul lui final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a aflat de ce Nicolae Cristescu a intrat pe lista oamenilor care, de-a lungul anilor, au încercat să preia echipa de la George Copos, însă au sfârşit prin a fi „ţepuiţi“ sau goniţi.

Rapid s-a „vândut“ din nou, aşa cum se vânduse şi lui Fathi Taher, şi lui Lutz Stache şi lui Adrian Porumboiu. Luni ar fi trebuit să fie o zi istorică pentru giuleşteni, în care clubul să fie preluat, oficial, de noii investitori. În schimb, s-a consemnat încă o răsturnare de situaţie marca George Copos.

La întâlnirea sa cu Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir, patronul Rapidului ar fi trebuit să aducă actele care să fie semnate de părţile implicate în afacere. Nu s-a semnat însă nimic, fiindcă documentele au lipsit. Cristescu ştia ce îl aşteaptă, încă înainte de a intra în biroul lui Copos.

„Nu se va putea semna nimic, în primul rând pentru că nu am primit toate actele, aşa cum ne înţelesesem“, a povestit omul de afaceri. Apoi, a recunoscut că, de fapt, nu mai e sigur că va putea prelua Rapidul.

Speriat de Herea şi de Marcos Antonio

„Noi am negociat pentru o sumă, suntem de acord cu ea, dar în afară de acea sumă, vreau să nu mai preluăm nimic. Astăzi, merg cu notarul să preia declaraţia lui Copos, că orice altceva apare în plus să suporte el. Sunt sume de sume, cele care tot apar. Mi-e şi frica să le pronunţ. Am stabilit pentru 2,5 milioane, plus salariile să le preluăm noi. Îngrijorarea mea apare din cauza sumelor care apar după înţelegere. Vă dau două exemple: Ovidiu Herea, dacă pleacă liber, aşa cum  s-a stabilit, Rapid îi datorează 500.000 lui Costi Iacov (n.r. – fost preşedinte FC Naţional), sumă care trebuie platită, plus litigii la TAS. Marcos Antonio cere 400.000, sumă care la fel trebuie imediat plătită“, a detaliat Cristescu.

Copos le-a promis lor…

După aproximativ o oră de discuţii, oamenii care vor să preia Rapidul au ieşit din biroul lui Copos. Acelaşi Cristescu a prezentat concluziile. „N-am semnat niciun act legat de Rapid. Ne-am pus semnăturile pe o minută, în care George (n.r. – Copos) s-a angajat ca, în cel mai scurt timp, să ne pună la dispoziţie absolut toate actele necesare. Dacă rămâne cum am stabilit acum, preluăm Rapidul. Deci, Copos nu trebuie decât să se ţină de cuvânt“, a declarat Cristescu. 

…Ei le-au promis jucătorilor

Având în vedere că, de acum, posibila vânzare a Rapidului ţine de promisiunea făcută de Copos, Cristescu şi Zamfir s-au prezentat la baza Pro Rapid, acolo unde, la rândul lor, le-au făcut o serie de promisiuni jucătorilor.

„Mergem să discutăm cu fotbaliştii la Pro Rapid, pentru a vedea ce le oferim şi ce aşteptăm de la ei. Vă daţi seama, însă, că dacă totul va cădea, vom rămâne doar cu discuţia. Totuşi, l-am simţit pe George Copos că vrea să vândă“, a adăugat Cristescu înainte de a intra la întâlnirea cu Pancu şi compania. 

Teoretic, de luni încolo voi achita restanţele. Jucătorii au fost încântaţi că eu voi prelua clubul. Unii dintre ei şi-au găsit echipe şi vor să reziliem contractul. Pancu e primul care va rămâne, ori antrenor, ori ca jucător şi vom încerca să promovăm chiar din primul an.  Nicolae Cristescu

Vrea să nu plătească nimic din datorii

Cu fiecare zi în care situaţia haotică de la Rapid se prelungeşte, clubul se apropie cu încă un pas de faliment. De fapt, în acest moment, administratorul judiciar, Cristina Andronache, poate solicita acest lucru. Motivul? Există restanţe salariale mai mari de trei luni, ceea ce, potrivit legii, nu e admis la o societate aflată în insolvenţă, aşa cum e Rapid.

Se pare că falimentarea Rapidului e exact ce urmăreşte Copos şi, tocmai de aceea, amână semnarea actelor cu Zamfir şi Cristescu. Dacă va finaliza tranzacţia, Copos va trebui să achite o parte importantă din datoriile acumulate la club. În schimb, dacă echipa va intra în faliment, Copos ar scăpa de plata acestor restanţe! 

„Pentru că George Copos e cel care plăteşte salariul administratorului Andronache, falimentul se amână. Copos are interesul să scape de Rapid şi pentru a nu mai plăti niciun euro din datorii, dar şi pentru a nu i se lega lui tinicheaua de coadă prin acest faliment. Mai ales un astfel de eşec îl sperie. Aşa că are în cap doar două variante: ori scapă de Rapid, ori îl falimentează“, a povestit o sursă pentru digisport.ro.

Dacă Rapid va da faliment, atunci bunurile clubului vor fi scoase la licitaţie, iar sumele obţinute vor fi dirijate spre creditori. Printre aceste bunuri se află şi sigla, şi palmaresul clubului. Dacă nu vor reuşi să preia echipa de la Copos, Zamfir şi Cristescu iau în calcul să cumpere un loc în liga a doua, să înfiinţeze o nouă formaţie, şi să câştige sigla şi palmaresul Rapidului prin participarea într-o licitaţie.

CITEŞTE ŞI:

*EXCLUSIV Nicolae Cristescu, omul care vrea să cumpere Rapidul, despre Copos: „E un om diabolic. Nu ştiu cum va mai da ochii cu noi“

* Răsturnare de situaţie marca George Copos. „Vânzarea Rapidului“, episodul 100, s-a amânat iarăşi. „Nu mai semnăm actele. Apar fel de fel de sume noi“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite