Piţurcă începe din tribună. Ce urmează pentru antrenorul român şi când va debuta pe banca lui Al-Ittihad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii arabi îl aşteaptă cu braţele deschise pe Piţurcă
Suporterii arabi îl aşteaptă cu braţele deschise pe Piţurcă

Fostul selecţioner al României zboară miercuri în Arabia Saudită, unde o va prelua pe Al-Ittihad. Nu va fi pe bancă însă în etapa vitoare, în meciul cu Al Nasr, din deplasare. Din staff-ul deplasat de Piţurcă în Arabia Saudită nu face parte Gabi Boldici, cel mai vechi colaborator de-al său, dar sunt prezenţi fiul său, Alex, şi nepotul, Victor.

Cel de-al treilea mandat al lui Victor Piţurcă pe banca tricolorilor s-a încheiat joi, prin anunţul oficial al rezilierii contractului cu FRF, de comun acord. Oficial, actul se va semna abia astăzi, iar zborul spre Jeddah e programat miercuri, din cauza unor probleme cu viza. 

La Al-Ittihad, „Satana“ va avea un staff românesc, din care fac parte Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Martin Tudor şi preparatorul fizic Marian Dima, care au fost cu el şi la naţională. 

În plus, faţă de colaboratorii din ultimii ani, Piţurcă îi va avea sub comandă şi pe fiul său cel mare Alex (30 de ani), fost fotbalist, care a început recent cursurile Şcolii de Antrenori, dar şi pe Victor, fiul fratelui său mai mic, Eugen. Surprinde însă faptul că Gabi Boldici, unul dintre apropiaţi, nu-l va urma la Jeddah. 

Cantonament în Antalya

Sosirea lui Piţi la cârma celui mai vechi club din Arabia Saudită, înfiinţat în 1927, nu vine într-un moment prielnic. Pentru român. „Galben-negrii“ n-au mai luat titlul din 2009, dar au început senzaţional sezonul, cu şapte victorii consecutive, obţinute cu un interimar egiptean. Ultima, 2-1 cu Al Khaleej, a venit vineri, în aceeaşi zi în care Al Hilal, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf, a pierdut, în prelungiri, pe teren propriu, cu Al Shabab (0-1). 

Deşi Al Ittihad va juca sâmbătă, în deplasare, cu Al Nasr, iar arabii abia îl aşteaptă pe Piţurcă, dovadă mesajele de la ultima partidă de campionat (foto), meciul de debut al lui Piţurcă va fi abia pe 31 octombrie, cu Hajer, pe teren propriu. Adevărata impresie despre valoarea lotului şi-o va face antrenorul român la începutul lui noiembrie, când îşi va duce echipa într-un cantonament de două săptămâni, în Antalya. Apoi urmează derby-ul cu Al Hilal-ul lui Reghecampf, pe 1 decembrie. 

Principala ţintă a conducerii FRF pentru postul de selecţioner este Dan Petrescu, acum la Al-Arabi (Qatar). Deşi „Bursucul“ se încadrează în portretul făcut de Burleanu succesorului lui Piţurcă, într-o conferinţă de presă, „antrenor român cu performanţe în Liga I şi în străinătate“, există un impediment.  

Petrescu e un apropiat al lui Gică Popescu şi al lui Hagi, iar între aceştia şi actuala conducere a FRF relaţiile nu sunt deloc călduroase. 

4,5 milioane de euro vor încasa Piţurcă şi stafful său, până în vara anului 2016

După şapte etape, Al-Ittihad e lider, cu cinci puncte avans faţă de Al Hilal

Aoleu, mor de frică! Avem pe 1 decembrie meciul cu Al Ittihad şi mai jucăm şi în Cupa Regelui, dar nu se ştie data încă

Laurenţiu Reghecampf, antrenor Al Hilal, la Digi Sport

Citeşte şi 

Mulţumiri şi „înţepături“ la conferinţa de adio a lui Victor Piţurcă. Detalii despre noul selecţioner al echipei naţionale

VIDEO FOTO Ole, ole, Piţurcă nu mai e: FRF a scăpat, oficial, de selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite