Piţi: „Mititelu vrea să mă escrocheze!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul şi-a luat ieri adio şi de la echipa olteană, expunând, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care a plecat. La doar şase luni după întâlnirea cu presa în care explica de ce pleacă de la Steaua, Piţurcă s-a văzut din nou cu ziariştii pentru a consemna despărţirea de „Ştiinţa“

La fel ca şi data trecută, tehnicianul a povestit cronologic cum a început scandalul cu Adrian Mititelu. „E un moment neplăcut, care duce înapoi mult fotbalul românesc. Mititelu târăşte culorile Craiovei într-un nou scandal. Iniţial, eu nu am vrut să vin la Craiova pentru că ştiam că nu sunt bani. După perioada Steaua, Mititelu m-a bombardat cu telefoane şi mesaje şi până la urmă m-a convins.

Era disperat şi mi-a promis un buget de cinci milioane. Când am ajuns, situaţia era dezastruoasă. Jucătorii neplătiţi de şapte-opt luni, datorii la stat, apa neplătită de cinci ani şi multe altele. Am adus bani de-acasă şi am suportat cheltuielile lună de lună. Mititelu vrea să mă escrocheze şi să-mi ia şi banii mei, nu numai că nu vrea să acopere cheltuielile", a povestit Piţi.

Fostul manager al Craiovei a dezvăluit care a fost primul motiv de ceartă dintre ei doi. „El îşi băga în buzunar banii din încasările de la spectatori. Atunci, i‑am transmis lui Cristescu să redirecţioneze acele sume pentru plata datoriilor. De-aia s-au ciondănit ei doi", a explicat
Victor Piţurcă.

„Satana": „Nu sunt Mesia"

Apoi a continuat. „Banii s‑au terminat şi i-am transmis, printr-o înştiinţare, să verse în contul clubului suma promisă, pentru a putea relua pregătirile, iar el s-a enervat. Mi-a dat mesaje, că vreau să-i iau şi familia, şi soţia... Nişte tâmpenii. Păi avea datorii de câte 100.000 de euro la Iliev şi Gargorov, care şi-au depus memorii pentru că aveau încredere doar în mine. Lopez, Wobay şi Dilevski îşi pierdeau dreptul la muncă. Aveam nevoie de bani, el n-a înţeles asta. Eu, de cinci luni, n-am primit niciun salariu.

Nici colaboratorii mei. Le-am mai dat eu câte ceva. Nu am vrut nicio clipă să-i iau clubul. Nu voiam nici măcar să plec, dar Mititelu m-a dat afară, asta înţeleg din ziua de azi, când mi s-a luat dreptul la muncă. Am fost umilit. Nu puteam face minuni, nu sunt Mesia. În plus, patronul i-a ameninţat pe fotbalişti că-i distruge dacă se prezintă la reunire", a mai punctat antrenorul de 55 de ani.

PIŢURCĂ DESPRE

Suporteri: „Fanii m-au rugat să-l distrug. M-au implorat, în genunchi, să nu plec. Mi-au dat lacrimile când i-am văzut, dar nu am cum să mai stau. Le-am promis că, dacă echipa retrogradează în Liga a III-a, cu un alt patron, vin sa o preiau pentru un proiect de lungă durată".

Situaţia echipei: „La cum am găsit clubul, nu cred că ar fi făcut mai mult de 10 puncte fără mine. Am reuşit meciuri excelente, dar am şi pierdut din cauza lotului subţire".

Ofertele avute de jucători
: „Eu nu voiam să vând, dar CFR era interesată de vreo patru fotbalişti de la noi. Dacă ne ofereau o sumă bună, renunţam la ei, pentru că eu aveam înlocuitori pregătiţi, pe care îi urmărisem de mult timp. Mititelu mi-a zis să se gândească.  Păi, eu stau după cum gândeşte el?".

Clauzele din contractul său
: „Dacă e şmecher, să mă dea afară şi să plătească. El acum mă cercetează dacă am avut abateri disciplinare. În loc să mă sune pe mine, el intra la televiziuni şi bocea ca pentru bani prin presă".

Planurile pe care le avea
: „Voiam să schimb tot lotul, să aduc jucători, Florin Marin fusese prin Portugalia, Cehia, urma să aduc fotbalişti mulţi. Şansele sunt sub 0 să rămân. Eu nu am venit să mă bat pentru locul trei. Pe mine ma interesează campionatul".

Nemulţumiri: „Au existat şi jucători nemulţumiţi. Florin Costea că n-a jucat. Prepeliţă că nu mai e căpitan... Vă imaginaţi ce era aici. Echipa era făcută de la birou, în funcţie de ce visa patronul".

Investiţiile lui Mititelu: „El n-a băgat mai mult de 8 milioane de dolari. E o minciună că a băgat 30-40 de milioane. Când o plăti şi la stat, ajunge pe la 12 milioane, atât. Când am venit la Craiova, băieţii mâncau o supă şi două pulpe. De atunci, au şase feluri de mâncare".

Cheltuielile clubului
: „Salariile anuale ale jucătorilor de la Craiova sunt de 5.400.000 de euro. Dar ştiaţi că Mititelu e angajat la club, pe post de director general? Are salariu de 10.000 de euro pe lună, iar în aceste cinci luni şi-a luat toţi banii".

Gigi Becali: „S-a văzut ce s-a ales de Steaua după ce Becali nu m-a mai ascultat. El d-abia aştepta să plec de la Craiova, îi era frică să joace contra mea. Se dădea cu capul de oglindă la victoriile mele".

"Mititelu s-a supărat că am făcut o masă festivă  şi că pe el l-am sunat târziu. Păi, ce să-i fac dacă doarme până la 2.00. El şi-a luat jucăriile şi a plecat."
Victor Piţurcă
fost manager Univ. Craiova

"Mititelu îl chema pe Costeşin să-şi verse năduful. Îşi dădea părerea tactic. Că de ce n-a jucat Buleică, de ce n-a jucat Silviu Lung. El credea că e mai mare antrenor ca mine."
Victor Piţurcă
fost manager Univ. Craiova

Filmul complet al nebuniei din Bănie!

Marţi, ora 20.00: Mititelu l-a sunat insistent pe Piţurcă pentru o întâlnire care să lămurească relaţia dintre ei. Managerul nu a răspuns la telefon.

Marţi, ora 22.00: Mititelu a convocat Consiliul de Administraţie al clubului, care după o şedinţă-fulger a decis suspendarea pe o perioadă nedeterminată a lui Victor Piţurcă şi a colaboratorilor acestuia.

Miercuri, ora 8.00: Universitatea Craiova a anunţat printr-un comunicat postat pe site-ul oficial suspendarea lui Piţurcă şi a colaboratorilor acestuia. În comunicat s-a menţionat că noul staff tehnic va fi numit până duminică.

Miercuri, ora 11.45: Victor Piţurcă şi colaboratorii lui au sosit la cantonamentul din Lunca Jiului, unde echipa urma să facă primul antrenament din 2011. Bodyguarzii lui Mititelu nu l-au lăsat să intre. La reunire au venit doar zece jucători. Restul primiseră sms-uri de la patron să nu vină la antrenament.

Miercuri, ora 13.30: Victor Piţurcă şi colaboratorii lui s-au întâlnit cu suporterii la restaurantul "Roma" din cartierul Brazda lui Novac. Discuţiile s-au purtat cu uşile închise, presa neavând acces la ele.

Miercuri, ora 19.00: 500 de fani ai Craiovei s-au adunat în faţa hotelului Golden House, unde Piţurcă a ţinut o conferinţă de presă. Când managerul a ieşit afară, aceştia i-au strigat numele şi au scandat împotriva lui Mititelu.

Mititelu: „Încearcă să‑mi pună toţi suporterii-n cap"

Patronul Universităţii Craiova a ţinut să-i răspundă imediat lui Piţurcă.

„El vede contractul ca pe un câştig la Loto! Are numai drepturi, nu şi obligaţii. El şi‑a construit o poveste în care să pară un fel de Făt-Frumos călare pe calul alb. Între ceea ce face şi ceea ce spune Piţurcă e cale lungă. E de rea-credinţă, încearcă doar să‑mi pună suporterii pe cap", a răbufnit Adrian Mititelu.

„Eu am fost de acord să împrumut de la Piţurcă suma de 1,5 milioane de euro, urmând să-i restitui 1,8 milioane, dar n-am nicio certitudine că a venit cu banii ăştia. Ce a plătit, dom'le? Factura la gaze? Păi asta era obligaţia lui, conform contractului. Domnul Piţurcă tratează patronatul ca pe un nimic, doar el contează. A cheltuit câteva sute de mii de euro şi apoi a zis că nu mai are bani. El a «coafat» evenimentul de aseară în favoarea lui, deşi el a primit, legal, notificarea suspendării, atât la domiciliul din Craiova, cât şi la cel din Bucureşti. Suntem beton armat, avem dovezi indubitabile că el nu şi-a văzut de treabă, a fost indisciplinat", a mai spus Mititelu.

„Totul a fost premeditat de la Bucureşti"

Patronul Universităţii Craiova susţine că Victor Piţurcă e cea mai mare deziluzie a sa de când investeşte în fotbal. Mititelu explică divorţul:

„Nu i-a regizat nimeni demiterea, avem motive îndreptăţite să-i rupem contractul. Până acum câteva luni am crezut că Piţi e un superprofesionist, de aceea am şi insistat atât pentru aducerea lui, dar mi-am dat seama că este cea mai mare deziluzie a mea din fotbal. Să ştiţi că tot ce s-a întâmplat acum a fost premeditat de la Bucureşti, Piţurcă a fost în cârdăşie cu mai mulţi patroni de localuri, care s-au oferit să‑i dea bani ca să mă elimine pe mine", a concluzionat
Mititelu.

Ţicleanu, noul antrenor?

Predecesorul lui Victor Piţurcă, Aurică Ţicleanu are cele mai mare şanse să preia conducerea tehnică a Universităţii Craiova, conform unor surse din anturajul lui Mititelu. "Eu sunt legat oarecum de echipă. După ce am plecat, înainte să vină Piţurcă, patronul mi-a spus că îmi plăteşte contractul în continuare, până la ultima lună. Dacă voi fi chemat şi dacă tot sunt plătit voi veni", a declarat Aurel Ţicleanu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite