Piţi atacă Franţa cu toate liniile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul e decis să joace ofensiv în meciul de diseară, conştient că doar victoria ne ţine în cărţi pentru o calificare la Euro 2012. Piţurcă a admis că o remiză e bună doar pentru că dă bine în palmares.

Tactica lui Victor Piţurcă este simplă: intenţionează să-i atace pe francezi din primul minut şi să-i surprindă prin elanul ofensiv al tuturor jucătorilor. Asta în ciuda faptului că tocmai selecţionerul a admis că le suntem inferiori „cocoşilor" la toate capitolele. Piţi mizează însă pe dorinţa jucătorilor mai tineri de a demonstra că pot face faţă unor confruntări decisive, dar şi pe vacarmul creat de suporteri.

„Le-am spus băieţilor că din astfel de meciuri se nasc vedetele şi echipele. Aşa s-a întâmplat şi la Constanţa, la meciul cu Cehia, când am promovat cinci, şase fotbalişti, iar în preliminariile următoare ne-am calificat la Euro 2008 în dauna Olandei. Sper ca suporterii să-i susţină pe jucători până în ultimul minut", a spus Piţi. Selecţionerul i-a mai luat pe francezi tare, în trecut, iar tactica sa aproape că a dat roade. În calificările pentru Mondialul din 2010, la Constanţa, trupa pregătită de Piţurcă a avut 2-0 după numai 17 minute prin golurile marcate de Florentin Petre şi de Goian. „Cocoşii" şi-au revenit însă din şoc, iar partida s-a încheiat 2-2.

Cristi Tănase, însărcinat cu pasele

La antrenamentul de ieri, selecţionerul s-a axat foarte mult pe fazele de atac, iar Tănase a fost pionul principal, omul de la care se aşteaptă să plece pasa decisivă către vârfuri. Alături de el, şi Costin Lazăr va face pe „dispecerul", dar va avea mai multe sarcini defensive, iar Bourceanu va fi „distrugătorul" acţiunilor adversarului. Piţi, care a fost anunţat că Marica va putea juca,  i-a pus pe fotbalişti să exerseze şi fazele de presing, dorind să nu-i lăsăm pe francezi să iasă cu mingea la picior din propria jumătate.

Gazonul e în stare proastă

Tricolorii nu sunt deloc mulţumiţi de modul în care se prezintă gazonul de pe „Naţional Arena". „La antrenament se rupeau brazdele, dar am înţeles că s-au mai ameliorat lucrurile", a spus antrenorul, în timp ce căpitanul Răzvan Raţ a precizat: „Problemele sunt sub gazon. Trebuie bătătorit mai bine şi sper să bage un tăvălug mai mare".

" Egalul ar fi un rezultat bun doar de palmares. Noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse reale de calificare la Euro 2012. Ar fi extraordinar să ajungem la un nou turneu final după patru ani."
Victor Piţurcă
selecţioner România

"Credem în victorie! Dacă nu facem asta şi intrăm în teren cu cel mai mic gând că Franţa ne va putea bate, atunci sigur vom pierde. Visez să învingem Franţa în faţa a 55.000 de români."
Răzvan Raţ
căpitan România

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite