„Pitbull“ intră în „haită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony (dreapta) a fost unul dintre cei mai apreciaţi străini din campionat
Tony (dreapta) a fost unul dintre cei mai apreciaţi străini din campionat

Dinamo a pus ochii pe Tony de la CFR. Jucătorul e liber de contract, poate rezolva problemele de pe flancul drept şi a mai lucrat cu Andone în Gruia. Garat şi Bazzi au plecat deja, iar Rubio îşi face şi el bagajele. După ce au scăpat de jucătorii care n-au dat randament în defensivă, „câinii“ aduc acum întăriri.

Au trecut 18 etape peste noul mandat al lui Andone la Dinamo, dar antrenorul de 50 de ani tot nu a reuşit să rezolve problemele postului de fundaş dreapta. Variantele încercate acolo, Rubio, Scarlatache, Helder şi Homei, nu au oferit satisfacţie, motiv pentru care ultimii doi nici nu se mai regăsesc în lotul „câinilor". În această iarnă însă dinamoviştii încearcă să profite de o oportunitate la care nici nu sperau: să-l transfere gratis pe Tony Silva, de la CFR Cluj, jucător pus pe liber de Paszkany şi Mureşan. Deşi ar putea să plece şi în campionatul Portugaliei, fotbalistul de 30 de ani preferă România. A învăţat limba şi cunoaşte bine cluburile din Liga I. Roş-albii au aflat că apărătorul poreclit „Pitbull" îşi caută echipă şi au intrat în contact cu lusitanul.

Şefii clubului l-au sunat pe Tony şi l-au întrebat dacă ar agrea o experienţă în „Ştefan cel Mare" şi cam ce salariu ar vrea. Jucătorul le-a transmis „câinilor" că vrea minimum 150.000 de euro pe an. Dacă s-ar realiza, transferul ar fi un adevărat cadou de Moş Crăciun pentru Andone. Dinamo s-a despărţit deja de doi fundaşi, Garat şi Bazzi, un al treilea apărător, Rubio, e şi el pe picior de plecare, iar, singurul fotbalist care mai poate evolua în banda dreapta, Scarlatache, va fi trecut în centrul liniei de fund. Tocmai de aceea, Andone are mare nevoie de Tony, jucător cu care a lucrat şi a câştigat şi eventul la Cluj.

Salariul pretins, un impediment

Singura piedică în calea realizării tranzacţiei ar putea fi salariul de 150.000 de euro cerut de Tony la o discuţie preliminară cu roş-albii. În acest moment, la Dinamo, doar patru jucători mai câştigă peste 100.000 de euro, toţi fiind, de altfel, pe picior de plecare: Marius Niculae (220.000 de euro), Bratu (144.000 de euro), Dolha (120.000 de euro), N'Doye (120.000 de euro). Totuşi, faptul că Tony ar veni liber de contract este un detaliu în favoarea sa. Având în vedere că aducerea sa nu mai necesită o sumă de transfer, şefii dinamovişti ar putea să-i ofere salariul pretins, de 150.000 de euro.

În altă ordine de idei, patronul Timişoarei a aflat ieri, de la Cristi Borcea, preţul pentru care îl poate cumpăra pe Adrian Cristea: două milioane de euro. „Cristea este dezordonat în viaţa extrasportivă, dar pe mine nu mă deranjează asta. La Timişoara va învăţa care este spiritul Banatului. Nu contează că Borcea a spus că face două milioane de euro, este un preţ de pornire, mai negociem. Pe Cristea îl pot compara cu Hagi la talent", a spus Marian Iancu.

"Personal, nu am discutat cu Tony, însă nu ştiu dacă a făcut-o altcineva din clubul nostru."
Ioan Andone antrenor Dinamo

95 de meciuri a disputat Tony în Liga I, pentru CFR, marcând un singur gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite