„Pisicuţe“, nu „tigroaice“: CSM - Esbjerg, o dezamăgire cruntă. Cum a jucat Cristina Neagu şi ce spun cifrele ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSM Bucureşti a fost învinsă acasă de Esbjerg, iar primul eşec din acest sezon de Liga Campionilor le-a răpit fetelor şansa de a lua cu ele două puncte suplimentare în Grupele Principale.

CSM Bucureşti a început să dea, din nou, rateuri, tocmai acum când o poate folosi şi pe Cristina Neagu, revenită pe teren după o accidentare gravă.

După încă un pas greşit făcut în Liga Naţională, miercuri, în meciul cu Corona Braşov (30-30), duminică, a venit şi prima înfrângere din acest sezon de Liga Campionilor. Cu trei victorii şi o remiză în primele patru partide din grupa B, bilanţ care a inclus şi o victorie în Danemarca, cu Esbjerg, scor 24-22, CSM era considerată mare favorită. Din păcate, „tigroaicele“ s-au transformat în nişte „pisicuţe“ şi au dezamăgit în faţa fanilor!

Şi meciul a fost unul prost pentru CSM, cap-coadă. Handbalistele pregătite de Adrian Vasile au condus o singură dată, cu 1-0! În prima repriză, la un moment dat, Esbjerg a avut şi cinci goluri în faţă: 11-6! Chiar dacă CSM a egalat, 11-11, la pauză, tot formaţia daneză a condus: 13-12.

La reluare, aceeaşi poveste. Scorul a fost egal doar în două rânduri, la 13-13 şi la 14-14. În rest, Esbjerg s-a aflat mereu la conducerea partidei şi, la final, s-a impus, chiar fără emoţii: 25-21. Astfel, cele două puncte aferente victoriei vor fi luate de Esbjerg în Grupa Principală, ceea ce le va uşura misiunea danezelor în perspectiva unei calificări în sferturi.

În ceea ce priveşte CSM Bucureşti, „tigroaicele“ au 7 puncte, însă doar 3 pentru următoarea fază, total la care au ajuns graţie succesului cu Esbjerg din deplasare şi a remizei cu Rostov-Don de pe teren propriu. Cele patru puncte castigate cu Perla Lublin nu contează, deoarece formaţia poloneză va fi eliminată după această fază a competiţiei.

Ca să-şi mărească zestrea de puncte în vederea participării în Grupa Principală, CSM Bucureşti mai are o şansă: deplasarea cu Rostov-Don, programată pentru sâmbătă viitoare.

Neagu, departe de forma optimă

Aflată la a treia partidă de când a revenit pe teren, Cristina Neagu (31 de ani) n-a strălucit în întâlnirea cu Esbjerg. Interul stânga a marcat doar trei goluri din opt aruncări, fiind, în mod evident, departe de forma ei optimă. Ceea ce e de înţeles, în condiţiile în care Neagu a lipsit un an după accidentarea teribilă pe care a suferit-o în tricoul naţionalei, în decembrie 2018.

În partida cu Esbjerg, pentru CSM au înscris: Torstensson (1), Lekici (2), Neagu (3), Cvijic (4), Omoregie (5), Pintea (2), Chiper (3), Grbici (1).

Grupa B

Perla Lublin – Rostov-Don 20-30

CSM Bucureşti – Esbjerg 21-25

Clasament

1. Rostov-Don 5 3 1 1 144-121 7p

2. CSM Bucureşti 5 3 1 1 131-108 7p

3. Esbjerg 5 3 0 2 132-127 6p

4. Perla Lublin 5 0 0 5 101-152 0p

*Primele trei clasate ajung în Grupele Principale

Ultima etapă: 

16 noiembrie: Rostov-Don – CSM Bucureşti

17 noiembrie: Esbjerg – Perla Lublin

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite