Pilotul Jason Dupasquier a murit după un accident suferit în calificările cursei de Moto3 de la GP-ul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

Pilotul elveţian Jason Dupasquier, în vârstă de 19 ani, care a suferit un accident, sâmbătă, în calificările cursei de Moto3 din cadrul GP-ului Italiei, a murit, a anunţat duminică MotoGP.

Tânărul a căzut spre finalul calificărilor şi a părut să fie lovit de cel puţin o motocicletă. După mai multe minute în care i s-au acordat îngrijiri pe pistă, sportivul a fost transferat cu un elicopter medical la spitalul Carregi, la Florenţa.

„Vehiculele echipelor de intervenţie medicală FIM au ajuns imediat la faţa locului, iar motociclistul elveţian a fost asistat medical înainte de transferul cu elicopterul, într-o stare stabilă, la spitalul Careggi din Florenţa.

În ciuda eforturilor depuse de personalul medical şi de toţi cei care l-au îngrijit pe motociclistul elveţian, spitalul a anunţat că, din păcate, Dupasquier a decedat din cauza rănilor sale", se arată în declaraţia MotoGP, citată de CNN, conform Mediafax.

Echipa sa, Prüstel GP, a postat pe Facebook un mesaj emoţionant: „Suntem devastati, iar în acest moment toate gândurile noastre sunt alături de familia lui Jason. Nu vei fi niciodată uitat, Jason". 

Jason Dupasquier se afla în al doilea sezon în Campionatul Mondial Moto3. El s-a clasat pe locul 12 în clasament cu 27 de puncte.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite