Petrolul Ploieşti, victorie cu bătaie lungă în deplasare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ww

FC Petrolul face paşi siguri spre promovarea în Liga a II-a şi revenirea in prim-planul fotbalului românesc. Ploieştenii au  trecut cu succes peste un meci important pentru promovare contra principalei contracandidate, Voinţa Turnu Măgurele. Meciul s-a disputat în comuna Saelele, pe un teren greu, aflat la limita acreditării pentru o competiţie sportivă.

Petrolul a jucat la Saelele cu gândul la viitor. A atacat de la bun început şi a câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Sergiu Arnăutu(minutul 14), deşi a jucat ultimele 15 minute(inclusiv prelungirile), cu un jucător în minus, după eliminarea lui Antoche pentru 2 cartonaşe galbene. Jocul Petrolului a  fost tactic, pragmatic şi a surprins adversara prin exactitate, practic gazdele neavând nici o ocazie notabilă de a marca.

După un egal surprinzător acasă, cu A.F.C.M Alexandria şi după un arbitraj controversat, nefavorabil ploieştenilor, meciul cu Voinţa Turnu Măgurele a fost crucial în lupta pentru promovare. De altfel, imediat după meciul cu Alexandria, managerul general Veolia, partenerul principal al Petrolului pe drumul revenirii la gloria de altădată, dl Jorj Mădălin Mihailovici a şi declarat că ”nu mor caii când vor câinii” chiar dacă ”mizeria a coborat până şi în iarba din liga a treia”.

Peste 300 de suporteri ploieşteni  au facut deplasarea la Săelele(peste 200 de km) şi au arătat încă odată ce înseamnă dragostea faţă de echipa favorită. Atmosfera a fost incendiară pentru că, oriunde se duce galeria Petrolului, spectacolul din tribune este asigurat de ”lupii galbeni”.

rr

Pe toată durata meciului ploieştenii au cântat fără întrerupere şi au reconfirmat că sloganul ”SUFLETUL E NUMAI UNUL” li se potriveşte de minune.

La acest meci, Petrolul Ploieşti a avut şi un suporter celebru, fostul procuror Marian Nazat, astăzi unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din ţară şi un fan înfocat al fotbalului. Acesta a urmărit meciul împreună cu staff-ul echipei, din aşa-zisa tribună oficială a stadionului din Saelele.

hh

În acest moment, Petrolul Ploieşti şi A.F.C.M Alexandria au acelaşi număr de meciuri(8) şi puncte(22), sunt neînvinse şi departajate doar de golveraj în fruntea clasamentului.

Pentru Petrolul Ploieşti urmează, marţi 24 octombrie,  meciul de cupă cu C.S. Mioveni pe stadionul Ilie Oana, de la ora 18,00, iar apoi, la finele săptămânii, tot pe Ilie Oană, în campionat cu C.S. Atletic Bradu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite