Petrolul-FC Botoşani 4-1. Mutu a marcat cel mai rapid gol al sezonului, Tamuz a reuşit „dubla“. Portarul Lazăr a fost eroul negativ al oaspeţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul a învins categoric pe FC Botoşani în etapa a 2-a din Liga 1, scor 4-1, eroul gazdelor fiind israelianul Toto Tamuz, care a reuşit o "dublă". Graţie acestui succes concludent, echipa lui Răzvan Lucescu a urcat pe locul secund în clasamentul primei divizii.

Meciul dintre Petrolul şi FC Botoşani, de la Ploieşti, nu a avut, practic, istoric. Partida a fost de la un capăt la celălalt la discreţia gazdelor, care au marcat trei goluri în primele 17 minute. Mutu a deschis balul chiar în minutul 1, cu capul, după o centrare perfectă a lui De Lucas. 

Peste alte 12 minute, gazdele şi-au dublat avantajul, când a venit rândul lui Mutu să fie în rolul de servant. Decarul Petrolului a centrat excelent pentru Albin, care a deviat frumos la colţul lung al porţii lui Lazăr. Acelaşi Lazăr avea să fie "omul negru" al Botoşaniului în minutul 17, când a greşit o degajare simplă, iar Toto Tamuz a speculat eroarea şi a împins mingea în plasă.

La 3-0 pentru ploieşteni, oaspeţii au avut o zvâcnire în minutul 38, când au construit o fază frumoasă de atac, la capătul căreia s-a aflat tânărul Batin, care a redus din diferenţă.

Partea a doua a întâlnirii de la Ploieşti a consemnat aceeaşi dominare a gazdelor, care, în minutul 61, au mai marcat o dată. Acelaşi Tamuz a fost servit excelent de Teixeira şi a marcat simplu al doilea său gol. Oaspeţii au fost incapabili până la final să mai pună probleme la poarta lui Pecanha aşa încât trupa lui Lucescu s-a impus cu 4-1.

Graţie acestui succes, Petrolul face şase puncte şi urcă pe locul 2 în clasamentului, în vreme ce Botoşaniul are un start dezamăgitor de sezon, înregistrând a doua înfrângere din tot atâtea meciuri posibile. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite