Petrolul - Chiajna 2-2: „bombardament“ la ultimul meci de campionat din 2014. Câte şuturi s-au trimis spre porţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I, o competiţie din ce în ce mai slabă, s-a încheiat pe acest an cu un meci neaşteptat de frumos în care două din cele patru reuşite au fost de-a dreptul superbe.

Petrolul a ratat ceea ce ar fi fost un final perfect de an: calificarea în semifinalele Cupei României şi locul 2 în campionat. La patru zile după ce au îndeplinit primul obiectiv, „lupii“ s-au împiedicat, acasă, de o formaţie din subsolul clasamentului. De fapt, punctele pierdute cu astfel de echipe au devenit specialitate casei, la Ploieşti, de unde au plecat neînvinse şi Rapid, dar şi Oţelul.

Luni, la cum a început jocul cu Chiajna însă, trupa pregătită de Gigi Mulţescu părea că va avea un meci uşor. Astafei a deschis scorul cu un gol spectaculos, din voleu, după o lovitură liberă executată de Teixeira (4). Oaspeţii au întors însă rezultatul până la pauză. Mai întâi, Dina a egalat cu un gol senzaţional (14), cum rar se vede în Liga I, pentru ca apoi Florea să majoreze scorul dintr-un penalty obţinut de el (24).

După pauză, Petrolul a dominat, a făcut 2-2 prin Teixeira, care a luat pe cont propriu o acţiune splendidă şi a finalizat cu un şut la colţul scurt, profitând şi de greşseala portarului Râmniceanu (60). În ultima jumătate de oră, prahovenii au presat, însă fără luciditate, cu mingi aruncate în careul advers de la jumătatea terenului. Iar când Chiajna a scăpat pe un contraatac periculos, Satli a intervenit aiurea, a luat al doilea „galben“, şi a fost trimis la vestiar (83).

Chiar şi în zece oameni, Petrolul a terminat partida, având trei cornere succesive, dar în zadar. S-a terminat 2-2 într-o partidă în care s-au trimis 28 de şuturi spre poartă: Petrolul (13) - Chiajna (15).

„Lupii galbeni“ vor ierna pe locul 3 în clasament, cu 33 de puncte, la un punct de CFR Cluj şi la zece de liderul Steaua. Chiajna ocupă poziţia a 14-a cu 17 puncte, fiind la un punct de locul 12, ultimul care asigură rămânerea în primul eşalon. Campionatul se va relua cu etapa cu numărul 18, la 21 februarie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite