Petrodolarii nu sunt chiar fără număr: de ce Gigi Becali i-a lăsat pe Sânmărtean şi pe Szukala să plece de acum la Al-Ittihad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Latifundiarul din Pipera a sperat să obţină o sumă uriaşă din partea saudiţilor pentru doi fotbalişti aflaţi în ultimele şase luni de contract. Ulterior însă, a aflat un amănunt care l-a determinat să zică „da“ la propunerea formaţiei din Jeddah.

Steaua s-a despărţit de Lucian Sânmărtean şi de Lukasz Szukala, care vor evolua la Al-Ittihad Jeddah, sub comanda lui Victor Piţurcă, în partea a doua a sezonului.

Iniţial, Gigi Becali voia 1,5 milioane de euro în schimbul celor doi fotbalişti care ar fi devenit liberi, în vară. După mai multe săptămâni de negocieri însă, finanţatorul formaţiei din Ghencea a fost convins să le dea drumul fotbaliştilor pentru un milion de euro.

Viorel Păunescu, un apropiat al latifundiarului, a dezvăluit la Digi Sport ce l-a determinat pe Becali să ia această decizie.

Ce a spus?

„A existat o discuţie între Piţurcă, Gigi Becali şi cei care sunt acolo. S-a ajuns la o înţelegere şi băieţii pleacă. E foarte bine pentru băieţi şi pentrui clubul Steaua. Decât gratis, un milion înseamnă foarte mult. Piţurcă n-a avut posibilitatea să dea mai mulţi bani. Clubul de acolo n-are bogăţiile pe care le credeam noi, dar tot e mai bine decât deloc. Gigi a gândit foarte bine. Se mai economiseşte salariul jucătorilor. De banii aştia se pot lua doi jucători care pot fi utili. Va veni şi un jucător cu experienţă, în afară de Teixeira. E foarte bun, cu experienţă internaţională, se discută cu el, şi probabil că el va ajunge la Steaua. Politica de transferuri a Stelei e foarte bună“, a afirmat Păunescu.

„Adevărul“ a avut dreptate

Joi, într-o intervenţie telefonică la Dolce Sport, Victor Piţurcă a minţit în ceea ce priveşte momentul sosirii lui Sânmărtean şi Szukala la Al-Ittihad. Atunci, „Adevărul“ a scris că discursul fostului selecţioner a fost în ton cu cel al unui jucător de poker.

Acum, inclusiv impresarul Anamaria Prodan a confirmat la Digi Sport ceea ce a scris „Adevărul“, acum o săptămână. 

„Transferurile lor s-au realizat foarte simplu. Aşa cum am mai spus, Piţurcă are nevoie de ei (n.r. – Sânmărtean şi Szukala) acum, nu săptămâna viitoare sau peste 6 luni“, a afirmat agentul FIFA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite