Peste 60.000 de galezi vor vedea semifinala CM de rugby pe stadionul Millennium din Cardiff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Millennium Stadium din Cardiff * Foto: Reuters
Millennium Stadium din Cardiff * Foto: Reuters

Ridicat pe locul miticului stadion "Arms Park", Millennium Stadium va fi mâine loc de pelerinaj pentru suporterii galezi. Peste 60.000 de oameni şi-au cumpărat deja bilete pentru a viziona pe ecranele gigant din cea mai mare arenă sportivă din Cardiff semifinala contra Franţei de la Cupa Mondială de rugby ce se va disputa, mâine, de la ora 11.00, la Auckland (Noua Zeelandă).

Echipa de rugby a Ţării Galilor a mai intrat în "careul de aşi" în urmă cu 24 de ani, la prima ediţie a Rugby World Cup ce a avut loc tot în ţara insulară din Pacificul de Sud. Nu este, aşadar, surprinzător că numărul de galezi care vor asista la această partidă se apropie de capacitatea maximă a stadionului Eden Park din Auckland (67.000 de locuri), unde va avea loc partida cu Franţa.

Jucătorul din linia a doua a Ţării Galilor, Sam Warburton, este încântat de devotamentul fanilor, care vor veni la ora locală 09.00 să asiste la partidă. "Suntem încântaţi de susţinerea de care avem parte în Ţara Galilor. Este incredibil că Millennium Stadium va fi atât de plin pentru un meci pe care îl jucăm la mii de kilometri depărtare", a spus Warburton.

Acest meci va doborî recordul precedent, ce data din 2005, când Ţara Galilor a câştigat Turneul celor 6 naţiuni fără nicio înfrângere. Atunci, 20.000 de oameni au văzut meciurile pe un ecran din vecinătatea primăriei din Cardiff.

Preşedintele Federaţiei Galeze de Rugby, Roger Lewis, este convins că scandările fanilor se vor auzi până în Noua Zeelandă. "Vocile lor se vor ridica din casa rugbiului galez, iar ecoul va face înconjurul lumii până în Noua Zeelandă. Va fi un moment emoţional când vom auzi imnul naţional", a adăugat Lewis

Şi barurile din Ţara Galilor vor fi deschise la ora meciului, în ciuda faptului că acesta va avea loc la o oră la care, de obicei, acestea sunt închise, 09.00, ora locală. Un pub local va oferi chiar mic-dejunuri gratuite celor care vor veni să vadă meciul din respectivul local.

Millennium Stadium a fost construit în 1998, un an mai târziu el găzduind finala Cupei Mondiale, Australia - Franţa. Pe el au mai avut loc meciuri şi la ediţia din 2007 a competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite