Peste 6.000 de concurenţi vor participa duminică la Bucharest 10K & Family Run

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Facebook.com / 2017 UNIQA Asigurari Bucharest 10K & Family Run
FOTO  Facebook.com / 2017 UNIQA Asigurari Bucharest 10K & Family Run

Peste 6.000 de concurenţi vor participa la cea de-a doua ediţie a Bucharest 10K & Family Run, competiţie care va avea loc duminică, cu începere de la ora 09.30, a anunţat organizatorul evenimentului, Bucharest Running Club.

Alături de români, la Bucharest 10K & Family Run vor concura şi atleţi de elită din Kenya şi Etiopia. La masculin, favorit este etiopianul Kinde Atanaw, iar la feminin favorită este Jane Chelagat din Kenya.

Alergătorii de performanţă pot parcurge 10 km individual sau 5 km la Ştafeta Volkswagen, pentru a se reuni apoi cu membrii familiei, indiferent de vârstă, să alerge sau să meargă împreună 3 km la Cursa Familiilor City Grill sau Cursa Adolescenţilor. Copiii de toate vârstele vor avea curse dedicate. Cei mai mici de 5 ani vor alerga însoţiţi de părinţi, iar cei cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani vor putea să ia startul pe categorie de vârstă şi gen în cadrul Cursei Copiilor. Bebeluşii care nu merg încă în picioare, se vor întrece târâş şi de-a buşilea 4,2195 m, la Cursa Bebeluşilor.

Duminică, între orele 07:30-12:30 pe pe traseul START Bd. Libertăţii (între Splaiul Independenţei şi B-dul Naţiunile Unite) Piaţa Constituţiei (bretea Parchetul General) – B-dul Unirii (până la Piaţa Alba Iulia, întoarcere înainte de Rond) – B-dul Unirii – B-dul I.C.Bratianu – Piaţa Unirii – Str.Halelor - Splaiul Independenţei (până la Pod Haşdeu) întoarcere pe Splaiul Independenţei, Piaţa Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei dreapta – Bd.Unirii dreapta – Bd.Libertăţii – Bd.Naţiunile Unite (până la alveola Parc Izvor) - SOSIRE, traficul va fi restricţionat.

La finalul curselor din cadrul competiţiei, se vor acorda peste 150 de premii, valoarea acestora fiind de peste 15.000 de euro. Se vor acorda premii în bani primilor cinci clasaţi pentru cursele competitive 10k individual, ştafetă 2 x 5K, şi primilor trei clasaţi din categoria persoanelor cu dizabilităţi motorii la 10k, pe categorii de gen. La Cursa Copiilor vor fi premiate primele trei poziţii cu abonamente World Class Kids. Pentru alergătorii de la categoria 0-5 ani, precum şi pentru participanţii la Cursa Bebeluşilor, premiile se vor acorda prin tragere la sorţi şi includ vouchere oferite de Hervis. Copiii câştigători ai tuturor curselor precum şi cei care câştigă la jocurile care se vor desfăşura în Parcul Izvor vor fi premiaţi şi de LEGO.

De asemenea, se vor acorda premii- echipamente sportive pentru primele trei şcoli si primele trei licee cu cei mai mulţi participanţi. Primele cinci familii finaliste cât şi cele mai numeroase cinci familii participante la Cursa Familor City Grill vor câştiga vouchere Hervis, iar cei de la Cursa Adolescenţilor vor fi premiaţi cu tricouri tehnice oficiale şi rucsacuri. 

Pe toată durata desfăşurării curselor, pe traseu au fost amenajate trei puncte de hidratare şi opt puncte de divertisment de unde alergătorii vor fi încurajaţi de membri ai Voltaj Academy, trupe de toboşari, DJ şi majorete. Pe scena din Parcul Izvor vor cânta Tavi Colen Band & Emma, Monica Odagiu, trupele Voltaj Academy, Contrapunct şi Amicii, şi va putea fi urmărit un spectacol de improvizaţie oferit de URBAN Impro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite