Pericolul care ne paşte în izolare: „Riscul e foarte mare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obezitatea va fi, probabil, o problemă şi mare mare pentru mulţi după perioada de izolare
Obezitatea va fi, probabil, o problemă şi mare mare pentru mulţi după perioada de izolare

De mai bine de o lună, lumea stă în case în România, în tentativa de a combate răspândirea coronavirusului. Din păcate, e posibil să rezolvăm această problemă, creând altele la fel de grave.

„Stăm acasă“ e o mişcare destul de populară, în această perioadă, care e menită să încetinească răspândirea noului coronavirus. Foarte mulţi oameni au făcut un jurnal online în care se laudă cu numărul zilelor în care au stat închişi, fără să-şi părăsească locuinţa.

Dincolo de faptul că aşa ceva n-a fost cerut nici prin Ordonanţele Militare, activitatea fizică individuală în aer liber fiind permisă, izolarea pe o perioadă atât de lungă implică mari riscuri. Imunitatea scade, stresul creşte şi, după cum au concluzionat oamenii de ştiinţa aici, depresia şi demenţa devin pericole reale. 

Iar un alt aspect deloc de neglijat ţine de numărul kilogramelor pe care le poţi adăuga în perioada de izolare. Adică, o problemă destul de gravă, mai ales pentru cei care deja aveau un surplus de kilograme. La fel ca şi COVID-19, obezitatea e o boală care apare în certificatul de deces al multor oameni care, în această perioadă, au fost răpuşi de coronavirus.

Tocmai de aceea, într-o intervenţie la Telekom Sport, fotbalistul celor de la CFR Cluj, Ciprian Deac, a tras un semnal puternic de alarmă.

Ce a spus Ciprian Deac?

*Abia aştept să începem antrenamentele, pentru că m-am săturat să-mi fie foame. Când văd mâncare, ies din casă, sincer, încerc să mă abţin foarte mult. Pun repede kilograme pe mine. Sunt extrem de atent la alimentaţie, mai ales în această perioadă.

*Am redus mult din aportul caloric, pentru că se depune foarte repede. Organismul e obişnuit cu un efort zi de zi şi, nefiind atent la alimentaţie, riscul e foarte mare să pui repede kilograme în plus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite