„Performanţa Are Viitor”: Răzvan Boiţă şi Cristian Turcu sunt câştigătorii selecţiei de la Pădureni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Boiţă (la minge) i-a impresionat pe organizatori
Răzvan Boiţă (la minge) i-a impresionat pe organizatori

Selecţia dedicată judeţelor Vaslui şi Iaşi a atras 496 de participanţi, fiind cea mai mare din cadrul caravanei „Performanţa Are Viitor”. Copiii au reuşit să-i impresioneze pe scouterii Federaţiei Române de Fotbal, coordonaţi de Ion Geolgău, Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu.

Răzvan Boiţă şi Cristian Turcu sunt cei mai noi membri ai echipei Gillette – „Performanţa Are Viitor”. Cei doi au reuşit să se facă remarcaţi în timpul celei mai ample selecţii din cadrul proiectului de scouting dezvoltat de Federaţia Română de Fotbal şi Gillette.

Aproape 500 de participanţi s-au aliniat la startul competiţiei, în încercarea de a-i impresiona pe scouterii FRF coordonaţi de Ion Geolgău, Jean Vlădoiu şi Miodrag Belodedici. În vârstă de 12 ani, Răzvan Boiţă evoluează pe poziţia de mijlocaş dreapta, este legitimat la CSM Politehnica Iaşi şi a fost selectat în urma unui trial care a durat peste şase ore. Tot la Pădureni, judeţul Vaslui, s-a făcut remarcat şi Cristian Turcu, mijlocaş central de 10 ani. Cristian e legitimat la SC Comstar Vaslui şi practică fotbal de la 6 ani.

„Selecţia de la Pădureni a fost una dintre cele mai interesante de până acum, în condiţiile în care echipa de scouteri a avut de urmărit aproape 500 de tineri jucători. La final, Răzvan şi Cristi ne-au impresionat prin talentul lor, dar şi prin atitudinea pe care au avut-o de-a lungul întregii zile. Le spunem bun-venit în echipă!”, a declarat Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF. 

Câştigătorii selecţiei de la Pădureni, susţinută de Kaufland România, se alătură echipei Gillette – “Performanţa Are Viitor”, unde au fost incluşi deja Răzvan Andrei, descoperit la Moldova Nouă (judeţul Caraş-Severin), Mădălin Crivăţ, câştigătorul selecţiei de la Bascov (judeţul Argeş) şi Septimiu Kolbasz, decoperit la Jucu (judeţul Cluj). Gillette, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, îşi propune să sporească şansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 şi 14 împliniţi ani de a se face remarcaţi şi de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde prin intermediul iniţiativei „Performanţa are Viitor”. Proiectul are ca scop identificarea tinerilor talentaţi, micii jucători de azi ce au şansa să devină marii jucători de mâine. 

Caravana se desfăşoară sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal” şi are loc în perioada august 2016 - mai 2017. Primele localităţi acoperă zonele rurale din Moldova, Muntenia, Banat şi Ardeal, urmând ca Federaţia Română de Fotbal să continue selecţiile, acoperind astfel toată România până la finalul campaniei, în mai 2017. Selecţiile vor fi organizate de reprezentanţi specializaţi ai FRF şi vor fi supervizate de membri ai comisiilor relevante ale Federaţiei Române de Fotbal. Campania va fi susţinută de Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu, foşti internaţionali şi membri ai Comisiei Tehnice a FRF, şi de  Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF.

Belodedici

Pentru a putea fi înscrişi în selecţie, tinerii fotbalişti trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Vârsta între 10 şi 14 ani împliniţi până la data de 31 iulie 2016;

Să fie însoţiţi de tutore sau părinte, acesta urmând să îşi dea acordul pentru participare pe baza căruia se face înscrierea;

Cei unsprezece tineri fotbalişti selectaţi vor fi premiaţi cu o excursie la Barcelona la finalul campaniei şi vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa naţională de fotbal a României. 
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite