Performanţă pentru România: echipa feminină de tenis de masă s-a calificat la Jocurile Olimpice

Performanţă pentru România: echipa feminină de tenis de masă s-a calificat la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice FOTO Arhivă personală/Facebook

Echipa feminină de tenis de masă din ţara noastră a reuşit, vineri, să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor disputa, anul acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a învins formaţia Indiei, scor 3-2, în meciul decisiv din cadrul turneului preolimpic de la Gondomar, desfăşurat în Portugalia). Punctul decisiv i-a aparţinut Danielei Monteiro Dodean, care a învins-o pe Manika Batra, cea mai bună jucătoare indiană, cu scorul de 3-1 (11-8, 11-4, 3-11, 11-2).

„Tricolorele” au câştigat primul meci al confruntării, cel de la dublu, prin perechea formată din Daniela Dodean şi Elizabeta Samara, în detrimentul cuplului Sutirtha Mukherjee şi Ayhika Mukherjee, scor 3-2 (10-12, 12-10, 7-11, 11-5, 11-6) .

Un alt punct a fost consemnat de Elizabeta Samara, victorioasă cu 3-1 (12-10, 5-11, 11-2, 11-7) în meciul cu Ayhika Mukherjee. De cealaltă parte, punctele Indiei au fost obţinute de Manika Batra, 3-1 (7-11, 12-10, 11-9, 11-7) cu Bernadette Szocs şi de Sutirtha Mukherjee, 3-2 (8-11, 11-7, 11-9, 3-11, 11-4) tot cu Bernadette Szocs.

Graţie calificării echipei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a asigurat şi prezenţa a două sportive în proba de simplu de la Tokyo. Astfel, ţara noastră a atins numărul de 53 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, după cum urmează: 

  • Atletism (cinci): Florentina Iusco şi Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 de metri), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirica (aruncarea discului);
  • Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
  • Ciclism (unul): Vlad Dascălu (mountain bike);
  • Fotbal (18): echipa naţională olimpică;
  • Gimnastică artistică (doi): Maria Holbura (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri);
  • Înot (doi): Robert Glinta (100 de metri spate) şi Daniel Martin (100 de metri spate);
  • Kaiac-canoe (doi): canoe-doi masculin pe 1.000 de metri;
  • Lupte (una): Alina Vuc (categoria 50 de kilograme);
  • Tenis de masă (trei): echipa feminină (trei jucătoare);
  • Tir sportiv (una): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 metri).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: