Performanţă remarcabilă la doar 16 ani! David Popovici, încă o medalie de aur la CE de nataţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax FOTO
FOTO Mediafax FOTO

David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, sâmbătă seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Sportivul de 16 ani a terminat proba cu timpul de 1:45.95 şi şi-a trecut în palmares a treia medalie la competiţia găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ştafeta de 4x100 m liber şi aurul de la 100 m liber, cu record mondial.

Calificat lejer de dimineaţă în semifinale (timp 1:50.01), la 200 metri, David Popovici a intrat cu primul timp în marea finală – 1:45.26 – şi a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Înainte de finala de la 200 m liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu s-a calificat în ultimul act de la 50 m. Fără să forţeze, David a obţinut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – şi va evolua duminică, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 m liber, de la ora 20.34.

   Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, prezentă la competiţia din Italia, a lăudat performanţele lui David ş a vorbit despre obiectivele viitoare ale acestuia.

”A uluit întreaga lume! Nu există senior care participă în probele de 100 m şi 200 m liber la Jocurile Olimpice, să nu fi auzit în aceste zile de performanţele lui David Popovici. Povestea lui este una lungă, dar David nu a venit zilele acestea în performanţa mondială. El a început de acum doi ani, de când a câştigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a fost declarat sportivul competiţiei. dar, fiind foarte mic, nu prea a fost băgat în seamă de oamenii din afara acestui sport”, a spus Potec, la Digisport, într-o intervenţie telefonică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite