Performanţă în gimnastica mondială: o americancă a doborât recordul all-time de medalii

Performanţă în gimnastica mondială: o americancă a doborât recordul all-time de medalii

Simone Biles, una dintre gimnastele momentului FOTO Arhivă personală/Facebook

Simone Biles a cucerit „aurul” la bârnă şi la sol, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, adjudecându-şi a 25-a medalie şi doborând recordul de până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Considerată un „extraterestru” al gimnasticii mondiale, americanca Simone Biles a reuşit să câştige, în acest weekend, ambele finale feminine disputate, mai întâi la bârnă şi apoi la sol.

De altfel, cvadrupla campioana olimpică, în vârstă de 22 de ani, egalase, sâmbătă, recordul deţinut de belarusul Vitali Scerbo. Acesta din urmă număra 23 medalii, din perioada anilor 1990, după ce se impusese, în repetate rânduri, la sărituri. 

Simone Biles este considerată una dintre cele mai bune gimnaste de la Campionatul Mondial de gimnastică, competiţie pe care o încheie cu cinci medalii de aur din şase posibile, singurul titlu ratat fiind la paralele, acolo unde a încheiat finala pe a cincea poziţie, la jumătate de punct în urma câştigătoarei, belgianca Nina Derwael.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: