Pe urmele lui Gică Popescu: Uli Hoeness, preşedintele lui Bayern München, a fost condamnat la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului Bayern München, Uli Hoeness, a fost găsit vinovat de fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro, fiind condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Judecătorul de la tribunalul din München a dat sentinţa în a patra zi a procesului: „Domnul Hoeness este condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şapte cazuri grave de fraudă fiscală“. Parchetul din oraş ceruse o pedeapsă ce cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. În pledoaria finală, avocatul lui Hoeness a declarat că clientul său s-a autodenunţat şi ar trebui să nu primească o pedeapsă cu executare.

Cazul a apărut în 2013, când presa germană nota că Hoeness a ascuns sume importante de bani în Elveţia. Atunci, neamţul s-a autodenunţat fiscului, dar judecătorul nu a fost convins de sinceritatea şi exhaustivitatea confesiunii sale. În vârstă de 61 de ani, Hoeness a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală în data de 30 iulie 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Fraudă fiscală la campioana din Bundesliga. Clubul Bayern, asociat cu un scandal financiar de proporţii

A început procesul lui Uli Hoeness, un alt tip de „Gică Popescu“. Ce deosebire majoră există faţă de cazul „Baciului“ şi ce riscă preşedintele lui Bayern München

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite