FOTOGALERIE „Pe Rusescu nu ştiu de ce am dat banii. E un bezmetic”. Declaraţia frapantă a lui Gigi Becali şi povestea golgeterului Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raul Rusescu este ultimul supravieţuitor al lotul Urziceni, transferat de Steaua în sezonul 2010-2011, iar începutul său în Ghencea a fost dificil.

Rusescu s-a impus destul de greu şi a fost nevoit să suporte criticile acide ale patronului echipei Gigi Becali. Iată ce spunea acesta în urmă cu doi ani despre Rusescu, după un meci al Stelei la Chiajna. „Pe Rusescu ăsta nici nu ştiu de ce am dat banii. E un bezmetic", tuna finanţatorul Stelei la adresa fotbalistului, pe care l-a ameninţat că va fi dat afară. Raul i-a răspuns calm lui Becali: „În ciuda declaraţiilor patronului eu nu boi pleca prea urînd de la Steaua, iar când o voi face voi merge în străinătate. Mă simt foarte bine la Steaua". Rusescu este acum golgeterul Stelei atât în campionat cât şi în Liga Europa, iar Becali crede despre el că un atacant de clasă mondială. 

N-avea bani de tenişi

Raul Rusescu s-a născut în Râmnicu Vâlcea, într-o familie săracă şi a trebuit să se descurce cu acest statut până de curând. La 7 ani s-a apucat de fotbal, dar n-avea bani nici măcar de tenişi pentru a se duce la antrenamentele unei obscure echipe de cartier. Asta nu l-a doborât însă, ba dimpotrivă. Totuşi, pentru ca drumul să fie şi mai greu, iar actualul success să fie mai apreciat, Rusescu a trecut printr-un moment de mare cumpănă. "Eram junior la Râmnicu-Valcea şi într-una dintre zilele în care mă duceam la antrenament, am căzut din autobuz şi mi-am fracturat tibia. Mi-am revenit greu. Sunt nişte amintiri terifiante", spune eroul Stelei.

Ciobotariu nu-l folosea deloc la CS Otopeni
Deşi drumul său în fotbal a fost presărat cu astfel de ghinioane, Rusescu a reuşit până la urmă în 2005, la vârsta de 17 ani, a prins un transfer la divizionara secundă, anonimă pe atunci, Unirea Urziceni. N-a jucat însă prea mult şi a fost împrumutat la Giurgiu, iar mai apoi la CS Otopeni. La ilfoveni l-a avut antrenor pe Liviu Ciobotariu, actualul technician al lui Dinamo, dar acesta nu-l agrea prea mult pe Rusescu. A jucat foarte puţin, iar când la Unirea a ajuns Dan Petrescu, Felix Grigore, directorul general al clubului i-a spus "Bursucului" că are un jucător împrumutat şi îl poate aduce înapoi să-l vadă.

Dan Petrescu l-a luat la mişto

Antrenorul care a făcut-o campioană pe Unirea a fost de accord, iar la reunirea lotului, Rusescu s-a prezentat la Urziceni. Prima întâlnire cu Dan Petrescu n-a fost însă de bun augur pentru tânărul atacant, care a fost luat la mişto de "Bursuc". "Tu cu sticlele astea vrei să joci fotbal?", l-a întrebat Petrescu, dar Rusescu a avut şi atunci, ca şi acum, tupeu. "Se referea la faptul că aveam picioarele subţiri, dar eu i-am răspuns: cu astea am dat 8 goluri în tur, la Giurgiu!", îşi aduce aminte "Ruse". Impresia "Bursucului" s-a schimbat pe parcurs, iar Rusescu a fost menţinut constant în lotul echipei.

A marcat golul care a făcut-o campioană pe Unirea
Încrederea arătată de Dan Petrescu a fost confirmată pe deplin de Raul Rusescu în chiar ultima etapă a sezonului 2008-2009. Atunci, Unirea Urziceni mai avea nevoie de un punct în jocul cu Steaua, de pe teren propriu, pentru a deveni matematic campioană. Roş-albaştrii nu s-au predate îns, au deschis scorul repede, în prima repriză şi păreau dornici să strice sărbătoarea ialomiţenilor. Raul Rusescu a egalat în a doua repriză printr-un şut fantastic, partida s-a terminat 1-1, iar Unirea a câştigat primul şi ultimul titlu din istorie.

A fost cel mai ieftin din lotul Urziceni
Interesant este faptul că şi în cazul lui Rusescu, iepurele a sărit de unde s-a aşteptat cel mai puţin Gigi Becali. Patronul Stelei a transferat de la Urziceni la pachet nu mai puţin de şapte jucători, pe care a plătit nu mai puţin de 4 milioane de euro. Raul Rusescu a venit la şase luni distanţă şi pe el s-a plătit cel mai puţin, în jur de 400.000 de euro. Din totalul de opt, doar Pablo Brandan s-a ridicat la nivelul aşteptat, dar Raul Rusescu, cel mai ieftin dintre toţi, a fost cel mai eficient. Restul ialomiţenilor, Onofraş, Galamaz, Marinescu, Ricardo, Bilaşco şi Apostol n-au reuşit să facă « purici în Ghencea.

A jucat fotbal cu soţia în ziua nunţii!

Faptul că Raul Rusescu este făcut din alt aluat, iar cluburile şi piţipoance îi sunt termeni necunoscuţi, o dovedeşte şi relaţiile sale. Fotbalistul s-a căsătorit civil în decembrie 2009, la vârsta de doar 21 de ani cu iubita sa Roxana, iar luna de miere au făcut-o la Cercul Polar! În ziua cununiei religioase, care a avut loc anul trecut, în luna iunie, cei doi au plănuit să facă un album foto deosebit şi au pus la cale un plan original. Rusescu şi-a luat soţia de la biserică şi împreună au mers direct pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea. Acolo, a descălţat-o pe Roxana de pantofii albi, cu toc, i-a pus în picioare ghete cu crampoane şi jambiere şi i-a tras la poartă.


Inedit despre Raul Rusescu:
• Ţine cu Universitatea Craiova de mic copil. Foştii lui colegi de la Urziceni ne-au dezvăluit cum acesta cânta în cantonamente melodii de luptă de-ale oltenilor.
• În cantonament îi place să citească şi să asculte muzică.
• Cel mai buni prieten al lui la Unirea Urziceni erau Dinu Todoran, Epaminonda Nicu şi Marius Onofraş.
• În anii copilăriei, la Vâlcea, Rusescu a fost coleg de echipă şi chiar de cameră cu Mihai Costea.
• N-are permis de conducere, şoferul său fiind soţia Roxana, pe care a cunoscut-o când avea 17 ani.
• E pasionat de fotografie şi a realizat mai multe albume personale.
• I-a călcat mereu pe urme lui Bogdan Stancu, pe care l-a înlocuit atât la Urziceni, cât şi la Steaua.
• Are o inteligenţă peste media fotbaliştilor din Liga 1. E un tip cult, absolvent IEFS .
• Îşi sărută verigheta după fiecare gol înscris, gest consacrat de Raul Gonzalez, fostul jucător al lui Real Madrid.
• Şi-a petrecut luna de miere în Laponia, aproape la Cercul Polar, unde a dormit într-un iglu.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite