Pe bune sau pe prietenie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Alexe (în alb) a înscris singurul său gol din turul campionatului în meciul suspect cu Ceahlăul
Marius Alexe (în alb) a înscris singurul său gol din turul campionatului în meciul suspect cu Ceahlăul

Voci care înconjoară Dinamo şi Ceahlăul vorbesc despre un posibil aranjament, duminică, în meciul direct dintre cele două echipe.

Dinamo, în goană disperată după trei puncte, în lupta pentru titlu, iar Ceahlăul, într-o zonă „ruptă" a clasamentului, pe locul 10, de unde nu poate cădea, chiar dacă echipele din spate ar câştiga în această etapă.

Iată scenariul perfect pentru un meci „amical", duminică, în „Ştefan cel Mare". Şi după partida din tur, câştigată de „câini" cu 5-0, spectatorii nemţeni au strigat în direcţia lui Gheorghe Ştefan: „Iar am stat capră cu ăştia". Posibilul aranjament nu este exclus nici la meciul din finalul acestui weekend.

Cristi borcea, afaceri cu pinalti

Relaţiile dintre cele două cluburi au fost întotdeauna excelente, iar suspiciunile privind întâlnirile directe au fost amplificate şi de dezvoltarea unor afaceri între conducători. De când e Pinalti primar la Piatra Neamţ, firmele lui Cristi Borcea au obţinut două contracte importante în oraşul moldav. Mai întâi, acţionarul dinamovist a câştigat licitaţia pentru concesionarea unui teren, pentru suma de 15.000 de lei, anual. Pe această suprafaţă, bossul din „Ştefan cel Mare" a deschis o staţie din reţeaua Crimbo Gas şi o spălătorie, pe care, între timp, le-a şi vândut.

Altei firme, Romprest, la care Borcea a deţinut 20 la sută din acţiuni, i-a revenit şi ei un contract în urbea de sub Pietricica, prin care se angaja la curăţenie în oraş, igienizare şi măturat stradal. Oficialul dinamovist a vândut procentul pe care îl deţinea, dar impresia că e un apropiat al lui Ştefan a rămas. Plus că, în urmă cu zece ani, Ceahlăul - Dinamo 1-2 a reprezentat singurul meci din România la care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au avut aceeşi părere, că jocul a fost blat.

Cele două formaţii au fost depunctate atunci cu câte trei puncte, pe care le-au primit însă înapoi, după ce comisia care a anchetat cazul a decis că nu există dovezi incriminatoare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite