Pe 14 mai, condamnaţii din "Dosarul transferurilor" apar în faţa instanţei supreme. Ori scapă, ori ajung la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Becali a primit cea mai mare pedeapsă
Ioan Becali a primit cea mai mare pedeapsă

CCJ a primit şi înregistrat dosarul privind transferurile de jucători, în care au fost condamnaţi la închisoare cu executare sau suspendare opt oameni de fotbal.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în "Dosarul transferurilor" din fotbal, după ce instanţa de fond i-a achitat pe cei opt inculpaţi. George Copos a fost condamnat la 5 ani de detenţie, Mihai Stoica la 4 ani, Cristi Borcea a primit 7 ani de închisoare, Giovani Becali 8 ani, Victor Becali 7 ani,  Jean Pădureanu la 3 ani, Gică Popescu 3 ani şi Gigi Neţoiu 3 ani. Ultimii trei au primit pedepse cu suspendare, iar restul - cu executare.

Dosarul a fost înregistrat la instaţa supremă, iar primul termen de judecată a recursurilor făcute de persoanele condamnate în faza apelului a fost stabilit pentru 14 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite