Paula Ungureanu: "România nu e favorită cu Croaţia, dar poate câştiga"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portar al naţionalei de handbal feminin a României, Paula Ungureanu a declarat că jucătoarele prezente în Brazilia trebuie să aibă încredere în ele şi să fie puternice psihic, la meciul cu Croaţia, de luni, din optimile Campionatului Mondial.

Paula Ungureanu este acasă, la Braşov, trăind clipă de clipă cu gândul la băieţelul, care se va naşte la finalul lunii februarie. Gândul îi este şi la handbal însă, la echipa naţională, alături de care nu a putut fi în acest an, în prima fază datorită operaţiei de ligamente încrucişate, pentru ca din vară să aibă partea de vestea emoţionantă a sarcinii.

Anul trecut, la Campionatul European, ziua de 13 decembrie a fost cea fatidică pentru Paula, ea accidentându-se grav, chiar în timpul meciului cu Croaţia, adversara de luni a României la CM din Brazilia. “Am amintiri neplăcute legate de acel meci, dar pe de altă parte, sunt şi plăcute, pentru că ceea ce a urmat la Europene – medalia de bronz, a fost ceva frumos. Mai mult, personal, am parte şi de sarcină, este ceva extraordinar”, a declarat Paula.

Portarul naţionalei, dar şi al campioanei Oltchim, este de părere că echipa croată nu s-a schimbat faţă de anul trecut, când România a învins cu 31-22, câştigând poate mai multă experienţă. “Le cunosc foarte bine pe croate, chiar am două prietene bune printre ele. Nu cred că echipa s-a schimbat faţă de anul trecut, ci poate că a mai câştigat experienţă. În acest meci cu ele, de la Mondiale, nu cred că există o favorită. Când ajungi la un asemenea nivel, e care pe care, cu atât mai mult că e meci eliminatoriu. Poate sistemul vechi, cu puncte acumulate mai departe, era mai bun, pentru că aducea şi încredere mai mare echipei, dar pe de altă parte, poate ne deschidem ochii acum şi ne gândim că e posibil să pierdem şi calificarea la Jocurile Olimpice şi va exista o motivaţie în plus”.

Paula Ungureanu mai spune că îi este foarte greu să urmărească meciurile pe laptop, starea de nervozitate fiind foarte mare, în afara terenului. “Este foarte greu aşa, stresul şi starea de nervozitate sunt foarte mari. Mă enervez, e greu de tot. Nu au fost meciurile pe care ni le doream până acum, dar cred că fetele trebuie să aibă încredere, indiferent de numele adversarei, să se respecte, pentru că dacă nu eram bune, nu eram acolo. Îmi amintesc şi eu momente grele, la Mondialele trecute, după meciul cu Spania, când ne-am revenit foarte greu. Nu e deloc uşor să ştergi totul cu buretele, dar trebuie privit spre viitor”, a declarat portarul reprezentativei, care a mai precizat: “Toată lumea ştie ce poate România cu adevărat. De aceea, eu n-o să pot înţelege niciodată de ce românii, cum e puţin greu, dau în ele. Parcă şi aşteaptă să se întmple ceva rău şi e păcat. Fetele sunt departe şi au nevoie de încurajări. Am mai vorbit cu ele pe Internet, le-am încurajat, nu e deloc uşor. Eu spun înaintea meciului de luni, Hai România, şi sper ca fetele să câştige!”, a încheiat Paula.

Naţionala României va juca luni, de la ora 18.30, în compania Croaţiei, în optimile de finală ale CM din Brazilia, aceasta fiind prima fază eliminatorie a competiţiei. Calificarea în sferturi este vitală, pentru că păstrează câştigătoarea în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite